avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Care este procedura in cazul unei succesiuni unde mostenitorii din linie colaterala doresc sa cedeze bunurile difunctului in favoarea unei alte persoane care nu are grad de rudenie cu difunctul?
A. Se intocmeste certificat de mostenitor,dupa care mostenitorii fac un act de donatie?
B.Se poate ca in faza de dezbatere a mostenirii sa se convina la donatie?
Va rog sa imi mentionati si articolele din lege cu privire la acest caz.
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 21:03, 1 Aprilie 2015
Dupa succesiune se poate face contract de donatie catre o terta persoana.La mostenire nu pot venii decat rudele defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire andreea_brz andreea_brz (2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului??????????? Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi mostenire mwijng mwijng Buna ziua tuturor, Adresez o intrebare celor in masura sa ma sfatuiasca in urmatoarea privinta: tatal meu a decedat acum 5 luni. Dimpreuna cu fratele meu si ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire andreea.d andreea.d Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema legata de mostenirea unchiului meu care a decedat in urma cu aproximativ o luna din pricina cancerului ... (vezi toată discuția)