Buna ziua,
dupa divort am revenit la numele de fata, inca nu am primit hotararea de divort nefiind redactata.
In timpul casniciei am achizitionat impreuna multe bunuri mobile insa acum fac vorbire doar de casa si masina, care sunt bunuri comune si urmeaza sa ramana in continuare in folosinta sotului deoarece eu ma voi muta in alt oras si asa ne-am inteles ca eu sa il las sa locuiasca in casa si sa foloseasca masina.
Legat de casa: cum procedez pt.notarea in Cartea Funciara a schimbarii numelui meu de familie? Sa nu am surprize ulterior......
Referitor la masina: pe talonul de inmatriculare apare fostul sot ca proprietar desi masina a fost cumparata in timpul casatoriei si achitata exclusiv cu banii mei (lucru pe care il pot dovedi fiindca detin documente in acest sens). Ma gandesc ca ar putea sa vanda fara probleme masina sustinand ca are mandatul meu tacit ceea ce ar fi o minciuna. As dori sa stiu cum ma pot proteja pt.ca fostul sot sa nu vanda masina fara acordul meu, fiindca suspectez ca asta are de gand sa faca (de fapt a amenintat ca asta va face ..... )?
Ce demersuri trebuie sa fac la Politie -Inmatriculari Auto in sensul asta?
Si pt.rezolvarea ambelor situatii : trebuie neaparat sa astept hotararea de divort sau se poate si cu Certificat de grefa eliberat de Judecatorie?
Va multumesc pentru ajutor !
Trebuie sa aveti hotararea redactata si legalizata pentru notarea in cartea funciara.
In ceea ce priveste masina, nu prea aveti cum sa il impiedicati. Eventual, dupa ce se intampla aceasta, sa cereti in instanta anularea contractului de vanzare pentru jumatatea dvs.
Nu are cum anula contractul de vanzare cumparare al masinii, cmparatorul a fost de buna credinta, poate doar sa-l oblige pe fostul sot sa-i dea jumatate din suma primita conform contractului de vanzare cumparare.