avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Poate un PFA factura in Euro in Romania?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Poate un PFA factura in Euro in Romania?

Un PFA care are incheiat un contract de prestari servicii cu un SRL (in Romania) insa presteaza serviciile in afara tarii (Europa) poate factura si incasa in Euro?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:33, 2 Aprilie 2015
Nu. Factura se va întocmi în lei și, în scop de informare, se pot trece valorile și în euro, în paranteză, imediat sub valorile în lei.
Cât despre încasări, se mai practică să fie în euro, deși nu e recomandabil.
Am avut cateva cazuri in care cetateni straini sau romani cu domiciliu in strainatate mi-au platit serviciile in euro. Factura am emis-o in lei cu mentiunea echivalentei in euro. Am folosit cursul valutar BNR.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare pe pfa/srl pentru servicii prestate ca freelancer dorincornea dorincornea Vreau sa incep activitatea ca freelancer prin servicii de genul oDesk / Elance si altele similare si am cateva intrebari legate de modul in care ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Incasari in valuta barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Sunt un srl cu obiect de activitate organizari evenimente business in strainatate pentru clienti din Romania. As dori sa stiu daca facturile emise catre acesti ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pfa bogdanblue bogdanblue Buna ziua. Sunt intro mare dilema. As dori sa imi deschid un cont de PFA in euro la ING. Rezumat: Am un cont de PFA si vreau sa primesc bani in EURO de ... (vezi toată discuția)