avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare - cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare - cheltuieli de judecata

Buna ziua!

Am castigat un proces intentat angajatorului, si acesta a fost obligat la plata salariilor restante, actualizate si indexate... Problema este ca instanta nu s-a pronuntat pe cheltuieli de judecata (cred ca av. nu a dat chitantele). Cum pot face sa le recuperez? Mentionez ca av. nu este comunicativ pe cat ar trebui sa fie.
Ref. la plata pe care trebuie sa o efectueze angajatorul, acesta amana in mod nejustificat acest lucru. Stiu ca exista un articol in CM, care ma indreptateste sa ma adresez Parchetului, in cazul in care nu face plata de buna voie in termen de 15 zile calendaristice. Mai mult, acesta refuza sa prezinte situatia detaliata a sumelor de incasat (partea cu actualizarea, indexarea). Ce pot face? Inteleg ca varianta executarii silite ramane singura optiune.

Multumesc pt. raspunsuri! :(

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 2 Aprilie 2015
art.287 C.pen. - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
....
d) neexecutarea hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus reintegrarea în muncă a unui salariat;

e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
......

se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Puteti sa va adresati si unui executor judecatores.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca Marhjbjbh Marhjbjbh Dupa ce s-a pronuntat instanta si am castigat procesul cu angajatorul, eu trebuie sa ma prezint la locul de munca sau astept acasa o instiintare de la ... (vezi toată discuția)
Punere in aplicare hotarare definitiva Socrates2 Socrates2 Buna seara! Ce căi legale exista, ce poti face dacă într-un litigiu de muncă, o hotărâre definitivă a Curții de Apel, nu este pusă în ... (vezi toată discuția)
Hot. jud. definitiva str8 str8 buna. doresc sa stiu care este termenul legal in care angajatorul trebuie sa faca plata/ sa puna in aplicare o hat.jud. privind drepturi banesti castigate in ... (vezi toată discuția)