As dori va rog frumos un sfat. Am un bait elev la Lic.Viilor, lucreaza cu contract de colaborare la un hotel restaurant. De la aceasta unitate s-a transmis fisa fiscala pe anul 2008, dar de la administratia financiara am primit o instiintare din care rezulta ca trebuie sa completeze formularul 200. Am aflat ce trebuie inscris in acest formular, dar copilul meu nu se incadreaza in cele specificate acolo. De ce? Pentru ca el nu a mai lucrat si in alta parte. Dar, o profesora din cadrul liceului, si-a infiintat o firma si a pus ca angajati elevi, (mentionez ca elevi nu stiau nimic pentru ca aceasta profesoara le lua datele din catalog, adica adresa, CNP). Dupa multe eforturi , tot de la administratia financiara, am aflat la ce societate ar fi lucrat copilul. Am gasit pe internet la registrul comertului adresa acestei societati, ne-am dus acolo si am vorbit chiar cu sotul acestei profesoare, care ne-a îndrumat la scoala sa vorbim cu doamna profesoara. Am mers la directorul scolii, care a chemat imediat pe profesoara in cauza, care mi-a eliberat pe loc o negatie, cum ca ar fi o greseala a firmei sale, sa nu are nici un salariat cu acest nume, ştampilata cu parafa firmei şi mi-a spus ca pot merge la administratia financiara si se rezolva problema. Acolo, cum functionarii publici vorbesc "foarte frumos" cu contribuabili, mi-au ras in nas, mi-au spus sa completez formularul 200. Ce sa scriu in acel formular, ca am lucrat undeva unde de fapt nu am lucrat, cu ce salariu daca nu stiu si in ce functie? Am mai fost la un alt birou, acolo o doamna putin mai dragută, nu prea mult ca strică, mi-a indicat sa completez formularul cu cifra 0. Nici nu ştiu cum este bine.
Mentionez ca trebuie sa rezolv problema in 15 zile de cand am primit scrisoarea, adica pe 22 iunie, altfel ne dau amenda.
Va multumesc, daca este cineva sa-mi dea un sfat cum sa procedez.
Cati ani are copilul Dmv?....faceti o plangere scrisa catre profesoara....daca stiti datele firmei , mergetila ITM pentru a verifica de acolo daca figureaza ca angajat , pe ce functie , ce norma.....
Daca s-a procedat la acest lucru , consider ca s-a utilizat de identitatea copiilor si a savarsit o infractiune.
Din moment ce nu a semnat nici un contract de munca ,nici o concentie civila , nu are ce sa declare...