Buna ziua,
Sunt in concediu de crestere copil, in cel de-al treilea an, din cauza ca baietelul meu s-a imbolnavit si a trebuit sa prelungesc , si am primit o oferta de munca, doar ca e si o perioada de proba, de 2 saptamani, dupa care exista posibilitatea sa nu ma accepte...daca nu sunt acceptata la serviciu, pot sa-mi reiau concediul maternal?
Va multumesc.
1. Daca reluati activitatea inainte de a se termina concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 3 ani se va suspenda plata indemnizatiei care se va relua atunci cand veti solicita dvs. aceasta.
2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
Art. 18
...
(3) Reluarea platii drepturilor suspendate in situatiile prevazute la art. 16 alin. (2) si art. 17 alin. (2) si (3) se face la cerere, dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare pentru situatiile prevazute la art. 16 alin. (2) lit. i) si art. 17 alin. (3), daca cererea a fost depusa in termen de 60 de zile de la acea data;
b) cu data depunerii cererii pentru toate celelalte situatii.
...