avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua,
Sunt in concediu de crestere copil, in cel de-al treilea an, din cauza ca baietelul meu s-a imbolnavit si a trebuit sa prelungesc , si am primit o oferta de munca, doar ca e si o perioada de proba, de 2 saptamani, dupa care exista posibilitatea sa nu ma accepte...daca nu sunt acceptata la serviciu, pot sa-mi reiau concediul maternal?
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ina_fr_1984 , utilizator 18:25, 2 Aprilie 2015
1. Daca reluati activitatea inainte de a se termina concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 3 ani se va suspenda plata indemnizatiei care se va relua atunci cand veti solicita dvs. aceasta.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
...

(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...

Art. 18
...

(3) Reluarea platii drepturilor suspendate in situatiile prevazute la art. 16 alin. (2) si art. 17 alin. (2) si (3) se face la cerere, dupa cum urmeaza:

a) incepand cu ziua urmatoare pentru situatiile prevazute la art. 16 alin. (2) lit. i) si art. 17 alin. (3), daca cererea a fost depusa in termen de 60 de zile de la acea data;

b) cu data depunerii cererii pentru toate celelalte situatii.
...
ok,va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer indemnizatie la ccc de 2 ani. omumaro omumaro Buna ziua, suntem in urmatoarea situatie: Sotia a nascut pe 17.05.2011 si a ales CCC de 2 ani. In momentul de fata eu am un PFA la care nu am activitate. Se ... (vezi toată discuția)
Conditii concediu pentru crestere copil 2011 mona popa mona popa Buna ziua, Am nascut in iunie 2010 si doresc sa ma intorc la lucru in mai 2011. In conditiile noii legi este posibil ca sa revin in concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie ady-70 ady-70 daca am avut stimulent de insertie fara sa beneficiez de C I C si mi a fost taiat deorece am fost dat in somaj acum daca m am angajat m ai beneficiez de ... (vezi toată discuția)