avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... lntrebare recuperare minusuri de la PFA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

lntrebare recuperare minusuri de la PFA

Sunt o firma de distributie si daca lucrez cu personae inscrise ca PFA-uri , ca intermediari in vanzari, cum raspund ,aceste persoane pentru marfa primita in gestiune,Mentionez ca sunt platiti cu commision din vanzare. Ce modalitati sunt pentru a impiedica minusurile din gestiune produse de ei voluntar ?
Cel mai recent răspuns: Roddica , utilizator 23:28, 2 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Bineinteles ca una din clauzele contractului este aceea de a fi corecti in gestiune adica sa nu fure ,sa dea pe monetare vanzarea corecta a zilei si sa iasa bine la ninventarele periodice.dar cum in tara asta se poate orice ma intreb ce clauza sa mai pun in contract ca sa ii determin sa fie corecti in gestiune ?
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult ,la intocmirea contractelor o sa incerc sa cer consultul unui jurist asa ca dvs pentru ca este util si benefic.,pur si simplu nu pot impiedica frauda chiar daca ajung in instant a, recuperarea este grea si de durata si cateodata chiar imposibila ( cunosc cazuri ) singura de care mai au frica ar fi garantiile imobiliare ,dar asa nu gasesti pe nimeni sa vrea ..Am lucrat cu gestionarii pana acum cu C.M. dar si asa au furat din gestiune,deci sunt obligata sa gasesc solutii .Statul isi recupera repede datoriile dar cu noi micii intreprinzatori este altceva,nu prea ne ajuta legea, nu ne permitem sa stam toata ziua in instante si bun desfacem C.M. dar tot eu pierd cu perioada de pregatire ,sau pana gasesc alt inlocuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare minusuri in gestiune comuna oneamircea oneamircea Am vazut multe comentarii pe acest subiect. Dar, din pacate, majoritatea au fost postate de catre gestionarii care, dupa constatarea minusurilor, pozeaza in ... (vezi toată discuția)
M-am angajat la o firma de distributie si dupa 4 luni mi-au spus ca am un minus de 14.000,00 lei pe care ma obliga sa-l platesc cristinutza_centru86 cristinutza_centru86 ajuuuuttttoooorrrr! in urma cu 4 luni prietenul meu s-a angajat la o firma de distributie, a fost in perioada de proba timp de 2 saptamani dupa care i-au spus ... (vezi toată discuția)
Diferente inventar Rebbeca Rebbeca Buna seara.As avea si eu urmatoarea problema.Lucrez intr-un magazin,impreuna cu o colega,unde se comercializeaza telefoane mobile plus accesorii gsm.Acum ... (vezi toată discuția)