avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta

Ma confrunt cu o situatie , usor jenanta , fapt pentru care apreciez orice raspuns util , chiar dojenitor.

Am imprumutat o suma destul de mare de bani unui vecin al meu , mai precis baiatului unui vecin in varsta de 24 de ani , care m-a cautat precipitat in toiul noptii pe motiv ca este vinovatul unui accident cu BMW-ul si are nevoie urgenta de 2000 Euro. Mi-a promis resituirea in cateva zile spunad ca-mi lasa in gartantie o masina , sau utilaje , orice doresc eu numai sa-l ajut. Evident ca i-am dat banii , nu mi i-a mai restituit deja de 2 ani , ba mai mult si-a schimbat si atitudianea preitenoasa pana atunci , in una dusmanoasa.
Am obtinut in instanta hotarare definitiva , irevoc , si executorie , am contact un executor judecatoresc , insa surpriza : am constatat ca vecinul meu e sarac lipit , nu are niciun bun si nici nu realizeaza venituri.
Desi locuieste intr-o vila mare , e de fapt pe numele parintilor , masinile luxoase , mai multe la numar , sunt pe firma - tot a parintilor , iar firma la care lucreaza , al carui administrator este tatal sau , desi cu activitate uriasa , nu are intocmite forme legale de angajare.

Acum sincer , daca ar fi fost cu adevarat insolvabil , m-as fi resemnat si as fi acceptat pierderea , insa in situatia data beizadeaua ma priveste zilnic , sfidator din noul sau BMW stralucitor , si daca legea in Romania imi spune ca nu mai pot sa fac nimic , atunci chiar cred ca nu mai am motive sa raman in tara asta .

Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:45, 19 Octombrie 2015
Singura sansa este plangerea penala dar nu pentru abuz de incredere , ci direct pentru inselaciune art. 244 cod penal (pentru ca este clar ca v-a inselat ) si pentru nerespectarea hotararii judecatoresti prin care s-a dispus sa va restituie suma,art. 287 c.p. veti actualiza notificarea prin executor. In plangere veti mentiona in amanunt cum v-a inselat in toiul noptii , dar si bunurile de care dispune .
Tocmai pentru ca ma gandeam la posibilitatea incadrarii ca inselaciune, asa cum confirma si danpopescu, am intrebat ce scrie in hotararea judecatoreasca. Poate ne spune initiatorul topicului...
Buna seara .
In baza hotararii judecatoresti civile de imputare a creantei dvs. asupra acestei persoane, aceasta pe CNP-ului este urmarita de catre executor timp de 3 sau cinci ani in baza de data a ANAF-ului, deci cum acesta realizeaza venituri, acestea ii pot fi poprite in baza hotararii judecatoresti in favorea dvs.La fel se procedeaza si cu bunurile obtinute de acesta ,care de asemenea sunt urmarite la plata conform CPC.
Bafta va doresc !
Paste Fericit si sanatate !
Cu drag,
Marius Bote .
Ca o completare, trebuie sa aveti grija sa intrerupeti prescriptia cu documente care sa ateste ulterior acest fapt. Parintii or sa moara....atunci interveniti d-voastra, in calea mostenirii lui.
Buna ziua,ma scuzati ca eu intr-un fel nu pot raspunde la intrebarea dv dar as dori sa stiu cum ati reusit sa aveti o hotarare de la un judecator pentru neplata acelei datorii ati avut ceva contract facut de mana cu persoana careia ia-ti dat bani ,pt ca si eu am dat 3500 euro imprumut la cineva fara contract doar cu martori ,si acum dupa 2 ani nu pot sa mai scot banii de la ei,as vrea sa stiu cum ati procedat sa fac si eu la fel,multumesc din suflet

Alte discuții în legătură

Imprumut maricut maricut am imprumutat pe cineva cu o suma de bani in 2008 pentru 6 luni si nu am primi nici un ban inapoi pana in prezent . Am facut o chitanta de mana, fara martori ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sindicalistul sindicalistul Am facturi neachitate de catre o societate din anul 2013. Am formulat periodic notificari. Intrebarea mea este daca notificarile mele intrerup sau nu ... (vezi toată discuția)