Ma confrunt cu o situatie , usor jenanta , fapt pentru care apreciez orice raspuns util , chiar dojenitor.
Am imprumutat o suma destul de mare de bani unui vecin al meu , mai precis baiatului unui vecin in varsta de 24 de ani , care m-a cautat precipitat in toiul noptii pe motiv ca este vinovatul unui accident cu BMW-ul si are nevoie urgenta de 2000 Euro. Mi-a promis resituirea in cateva zile spunad ca-mi lasa in gartantie o masina , sau utilaje , orice doresc eu numai sa-l ajut. Evident ca i-am dat banii , nu mi i-a mai restituit deja de 2 ani , ba mai mult si-a schimbat si atitudianea preitenoasa pana atunci , in una dusmanoasa.
Am obtinut in instanta hotarare definitiva , irevoc , si executorie , am contact un executor judecatoresc , insa surpriza : am constatat ca vecinul meu e sarac lipit , nu are niciun bun si nici nu realizeaza venituri.
Desi locuieste intr-o vila mare , e de fapt pe numele parintilor , masinile luxoase , mai multe la numar , sunt pe firma - tot a parintilor , iar firma la care lucreaza , al carui administrator este tatal sau , desi cu activitate uriasa , nu are intocmite forme legale de angajare.
Acum sincer , daca ar fi fost cu adevarat insolvabil , m-as fi resemnat si as fi acceptat pierderea , insa in situatia data beizadeaua ma priveste zilnic , sfidator din noul sau BMW stralucitor , si daca legea in Romania imi spune ca nu mai pot sa fac nimic , atunci chiar cred ca nu mai am motive sa raman in tara asta .
Cel mai recent răspuns:
IMicro Bucuresti , Consilier juridic
10:45, 19 Octombrie 2015