avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintarea unui departament in cadrul unei companii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintarea unui departament in cadrul unei companii

Buna ziua,

Compania pentru care lucrez doreste sa desfiinteze unul dintre departamente. Angajatii departamentului respectiv vor fi concediati, urmand ca societatea sa externalizeze activitatea catre o entitate juridical dintr-o alta tara.
Are dreptul compania sa concedieze angajatii prin desfiintarea postului, urmand ca aceeasi activitate sa fie redirectionata catre un partener extern?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 3 Aprilie 2015
Orice angajator are dreptul sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii, sens in care poate decide concedierea individuala sau colectiva a unor salariati, externalizarea unui serviciu etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului melcu79 melcu79 Angajatorul se foloseste de aceasta formula pentru a face concedieri. Acelasi angajator a mascat concedierile colective sub aceeasi formula si nu a platit ... (vezi toată discuția)
Prioritate in desfiintarea departamentului sarbu_sarbu sarbu_sarbu Buna seara. Lucrez intr-o companie care a decis desfiintarea unui birou din cadrul unui departament, in care activau 2 persoane: sef birou si un ... (vezi toată discuția)
Externalizarea unui serviciu si protectia salariatilor enticing enticing Buna seara, Sunt interesat de protectia salariatilor avand in vedere ca unitatea la care lucrez doreste externalizarea departamentului din care fac parte. ... (vezi toată discuția)