avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort din strainatate

M-am despartit de sotul meu la sfarsitul lunii iunie 2013 si am plecat in Bucuresti unde am inchiriat un apartament (am pastrat contractul de inchiriere pe care il am la mine).In februarie 2014 am plecat in Irlanda unde locuiesc si in prezent. Doresc sa divortez dar vreau sa ma lamutiti in urmatoarele probleme:
1-Cartea mea de identitate a expirat,nu am pasaport, pot sa imi fac aici pasaport la Ambasada ca cetatean roman cu domiciliul in strainatate?Este valabil acest act la divort?
2- Pot trimite procura cuiva din familie sau direct unui avocat sa ma reprezinte la proces?
3- Pentru ridicarea sentintei de divort trebuie sa ma deplasez in Romania sau poate fi ridicata de altcineva si sa mi-o trimita?
4-Unde poate fi citat sotul meu daca domiciliul pe care il are trecut in CI nu mai este valabil deoarece apartamentul a fost luat de banca si este in proprietatea ei.
Mentionez ca avem 2 copii dar sunt majori ,locuiesc in orase diferite unul de altul ,ei nu tin legatura cu tatal lor. Eu si sotul meu nu mai avem bunuri in comun deci nu avem ce imparti. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Anda Belea , Avocat 12:12, 6 Aprilie 2015
Punctul 1. este valabil actul daut la ambasada
Punctul 2. incheiati la distanta un contract cu un avocat si in baza acestui contract ii veti trimite avocatului o procura speciala sa va reprezinte in instante
Punctul 3. avocatul dupa terminarea procesului va legalizeaza sentinta in acelasi contract de asistenta juridica apoi vi-o trimite dvs
Punctul 4. Sotul este citat la ultimul doniciliu comun al sotilor, instanta poate solicita adresa catre evidenta populatiei pentru adlarea somiciliului, se poate cita la usa instantei, prin mica publicitate sau se numeste pentru parat un curator (pe care il platiti dvs intr-un cont).Sunt multe posibilitati. Daca doriti sa divortati trebuie sa incepeti procedura de a contacta un avocat, dosarul e posibil sa dureze mai mult din cauza procedurilor de citare.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul in irlanda, divort in romania I_S I_S Buna ziua, sper ca ma poate ajuta cineva aici. M-am casatorit in Romania in 1995 dar locuiesc in Irlanda de 14 ani. Sotul locuieste tot in Irlanda dar a ... (vezi toată discuția)
Cum pot ridica cartea de munca a tatalui meu daca el nu este in tara? rocsana_candygirl rocsana_candygirl Tatal meu a plecat de putin timp din tara si trebuie sa\'i ridic cartea de munca de la ITM sa o depun sa ii platesc contributele pt ai merge vechimea.Am luat ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inchide o firma ,deca unicul asociat domiciliaza in strainatate[cypru]? Pantea Alin Pantea Alin In 2003 am infiintat o firma si acum in 2009 nu mai reusesc sa o inchid.Mentionez ca acum domiciliez in strainatate si am incercat cu imputerniciri si cu multe ... (vezi toată discuția)