avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita datorii
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita datorii

Buna ziua .
As dori sa stiu ce se intampla daca am primit somatie de executare silita de la Birou Executor judecatoresc si nu ma nici un bun mobil sau imobil pe numele meu . Este vorba despre o datorie sa spunem in'' nume propiu''?
In prezent nu ma nici o sursa de venit .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: negotzel00 , utilizator 15:04, 1 Iulie 2009
cam nimic, nu au ce bunuri sa execute si nici salariu nu aveti ca sa va opresca din el iar CEDO interzice inchiderea unei persoane pentru ca nu poate platii datoriile.
am mai postat si pe topicul cu eos ksi.
m-am tot interesat intre timp, mama mea are un credit la care nu a platit nimic niciodata la brd de nevoi personale, de 20 mil vechi , cu 28% dobanda luat in 29.12.2004. luat pe 2 ani. mama e in germania din iunie 2005 si traieste acolo din ajutor social. nu loc de munca, face ceva scoala.
acum mi-a venit de le eos ksi o somatie de executare silita pt creditul respectiv cred(desi nu e specificat clar si expres in somatia si in cererea catre executorul judecatoresc). eu stau in apartamentul la care mama e coproprietara cu tata(ei sunt divortati dinainte de cumpararea acestui apartament). n-as vrea sa-l execute mai ales ca mama nu are nici un alt bun iar eu am platit f multe datorii ramase de la parinti. termenul e pe 2 iulie 2009.
eu nu am venituri stabile , ca sunt student la medicina. dispun de niste sume de bani adunate in ani de zile insa nu sunt infiniti si nici f multi. ... problema e ca nu stiu cum sa procedez astfel incat sa scap definitiv de ei fara sa ma puna sa semnez tot felul de angajamente.
cat despre suma de bani care trebuie platita mie nu mi-e deloc clar. am inteles din ce am citit pe net ca aceste contracte de credit cu plata iin rate sunt formate din parti individuale (dobanzi rate penalitati) cu termene separate de prescriptie. eu cum pot sa aflu care e diferenta intre suma pe care trebuie sa o platesc legal si tot creditul asta?
eu vreau doar sa scap de ei...
ma gandeam ca as putea face contestatie cand incepe executarea silita ca parte vatamata, dupa divort am fost incredintat mamei in intretinere pana la terminarea studiilor si in plus eu locuiesc in acest apartament, sa cer recalcularea sumei fara sumele prescrise.
daca ma ajuta cineva cu un raspuns ii multumesc frumos... bani de avocat nu am..
Speta e putin complicata eu iti sugerez sa apelezi totusi la un avocat caruia sa-i explici clar datele problemei. In prima instanta eu zic sa faci o contestatie la executare pentru a mai castiga ceva timps ,,...dar totusi sa invoci si ceva argumente plauzibile
in primul rand dvs nu aveti nici o calitate !!
cea care trebuie sa faca contestatie la executare este mama dvs ., intrucat dansa a facut acel contract de credit .

eu cred ca este musai sa angajati un avocat , de fapt mama dvs., pt a va formula cel putin contestatia la executare si pt a mai castiga ceva timp.
avocatul poate fi angajat si on-line din strainatate.

daca totusi va descurcati cu redactarea contestatiei la execurtare nu este nevoie sa apelati la avocat.
azi am avut prima discutie cu eos ksi.
le-am cerut date mai exacte despre suma ce reprezinta , ce numar are contractul respectiv etc, totdata exprimandu-mi disponibilitatea de achita datoriile care exista conform legii..
raspunsurile au fost: nu stiu numar de contract cu titlu executoriu din ce data ca aveti acolo un dosar care are numar si o data 18.06.2009, ca nu aveti nevoie de contractul ala, ca acel contract a fost cesionat catre noi eos.ksi
eu pot sa pricep lucrul acesta dar eos ksi nu in
suma nu scrie ce reprezinta, cat e creditul, cat e dobanda, cat sunt penalitatile si ce-or mai fi. eu nu pot sa platesc ceva , fara sa stiu ce este, ma gandesc. intr-adevar nu sunt destinatarul somatiei insa procedura de executare silita din codul civil cere sa accepte toate formele de recuperare a creaneti.
dar ne intoarcem la aceeasi problema? care creanta, eu pot sa presupun ca e una, ei trebuie sa=mi confirme ca sa vorbim despre acelasi subiect

e somatie ca vor demara procedurile de executare daca nu rezolva amiabil. ceva de genu asta mi-a explicat doamna de la eos, inca executarea nu e inceputa e doar o cere formulata in dorul lelii" langa fostu vis a vis de peste drum"
eu am mai fost prin 3 executari pana acum , le-am platit toate, dar erau hotarari judecatoresti aveau numar de identificare , sumele defalcate atata e asta atata e dobanda atata e taxa de nu stiu ce, etc. asta nu are nimic... imi cere sa platesc ce?
mie cel mai frica imi e sa nu platesc ceva ce nu reprezinta creditele alea, in primul rand. sa fie doar un comision sau asa ceva dupa care sa ma oblige sa platesc si ce trebuie
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
negotzel00, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)
Debite catre societate recuperari creante danutzu_72 danutzu_72 buna ziua,sunt intro mare dilema si v as ruga din tot sufletul sa ma ajutati intro problema mai delicata si anume;am facut un credit in anul 2005 la banca ... (vezi toată discuția)
Problema eos ksi romania alinaeg alinaeg Buna ziua, Va rog mult daca ma puteti ajuta si pe mine in ceea ce priveste rezolvarea unei probleme pe care o am cu o firma de recupereri credite EOS KSI ... (vezi toată discuția)