avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hot in libertate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hot in libertate

Va rog, sa-mi spune-ti, in cazul in care un suspect marturiseste fapta, organele competente ar trebui sa solicite un mandat de arestare preventiva?Am avut ghinionul ca un recidivist sa-mi sparga casa si sa-mi fure tot ce a putut.In momentul in care a fost interogat de politie a recunoscut ce a facut, dar este inca in libertate.Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:00, 24 Iunie 2009
amitza a scris:

urganele de politie trebuie sa stranga probe atat in favoarea cat si in defavoarea faptuitorului, chiar daca acesta recunoaste fapta.

nu este obligatoriu sa fie arestat daca acesta a recunoscut fapta.

cu privire la amenintari si la injurii, mergeti si depuneti plangere la politie si cu privire la aceste fapte.

daca nu sunteti multumita de atitudinea organului de politie adresati-va comandantului sectiei, care va face presiuni asupra politistul;ui pentru a grabi mersul anchetei. asta daca dosarul nu este deja la procuror......



Pentru furt din locuinta cu intrare prin efractie oricat de mult ar regreta inculpatul savarsirea faptei odata cu recunoasterea acesteia parchetul tot cere arestarea preventiva.
Nici cu ,,forcepsul" nu-i scot avocatii pana nu se aplica o pedeapsa cu suspendare ( in acest caz ar fi exclusa suspendarea pedepsei intrucat e recidivist).
Recidivistii stiu si ei acest lucru si apoi nu mai sunt de gasit.
Daca probele sunt indoielnice parchetul ar putea sa nu solicite arestarea preventiva dar numai in 2-3% din astfel de cazuri ( cu probe indoielnice adica nici sa fie clar dar nici neclar ca este autorul).

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatul de arestare preventiva roxanafey roxanafey ce faci atunci cand masura arestarii preventive se sustine pe litera f art 148 cod procedura penala si procurorii nu probeaza aceasta masura cu nimic si totusi ... (vezi toată discuția)
Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Art.211.cpp razvan_bob razvan_bob am fost imlicat ant-ro cauza grava artc 211 cpp si am primiy arestare preventiva si iarasi mia venit sa ma duc la tribunal.ma ajuta cineva sa stiu ce ma ... (vezi toată discuția)