avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amplasare gard intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amplasare gard intre proprietati

gardul intre doua terenuri avand proprietari diferiti se amplaseaza 50%-50% pe terenul fiecaruia sau 100% la fiecare in teren?
Cel mai recent răspuns: Roxana Chiritoiu , utilizator 13:17, 6 Aprilie 2015
in general fiecare e cu gardul lui.. construit pe proprietatea de vecinatate la cativa centimetri de linia abstracta din cadastru.. pentru a evita disensiuni
Între proprietăți limitrofe, contigue gardul de obicei este comun, ridicat prin eforturi comune. și va fi ridicat pe linia de amplasament comună. Dacă doriți să vă împrejmuiți singur proprietatea, este dreptul d-voastră, iar gardul ridicat va fi înspre prop. d-voastră.
Multumesc. Prin urmare, sa inteleg ca ambele variante sunt legal corecte. Ce se intampla in cazul concret in care eu mi-am ingradit deja proprietatea, considerand gard comun (50%-50%) iar intr-un viitor, vecinul care momentan nu foloseste terenul, ar putea avea pretentia sa mut gardul pentru a-si face si el un altul? Cum se aplica legea inacest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard intre vecini adriana_r adriana_r Am construit o casa intr-o zona in curs de constructie la periferie de oras, deci casele sunt destul de rar amplasate, iar eu de exemplu inca nu imi cunosc ... (vezi toată discuția)
Granituire si obligatie de a face? dandanaua dandanaua Si eu si vecinii avem proprietatile cu iesire la strada, dar vecina a vrut sa intre in curte pe langa casa si nu prin fata ei, astfel ca a mutat gardul dintre ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru modificarea gardului dintre proprietati??? lili7 lili7 In cazul in care doresc sa renovez prin modificarea aspectului exterior si formei, gardul care imprejmuieste proprietatea mea(gard construit excusiv de noi), ... (vezi toată discuția)