avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adjudecare in contul creantei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adjudecare in contul creantei

Buna seara,

Am adjudecat un imobil in contul unei creante. Imprumutul a fost dat cand eram necasatorit. Inaintea termenului de restituire a imprumutului m-am casatorit. Debitorul nu a mai platit si a inceput executarea imobilui care era ipotecat.
Actul de adjudecare a fost facut in timpul casatoriei, bunul fiind adjudecat in baza contractului de imprumut dinaintea casatoriei.

Intrebarea ar fi: acest imobil este bun comun sau bun propriu.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 17:56, 12 Iulie 2015
Pai legea spune : ca NU SUNT BUNURI COMUNE, deci sunt BUNURI PROPRII...
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care inlocuiesc un bun propriu, precum si bunul dobandit in schimbul acestora;

Practic eu am dobantit un imobil in schimbul sumei de bani care trebuia sa mi-o inapoieze...
Suma de bani a fost data inainte de casatorie. Pare foarte simplu. Dar nu inteleg de ce exista persoane de alta parere, adica persoane care spun ca acest imobil este bun propriu.

In urma unor consultatii (pe bani) am primit urmatoarele raspunsuri:
-notarul a spus ca este BUN PROPRIU
-avocat nr.1 a spus ca este BUN COMUN
-avocat nr.2 a spus ca este BUN PROPRIU


Bunurile proprii Art. 340 codul civil
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:

g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care inlocuiesc un bun propriu, precum si bunul dobandit in schimbul acestora;
E dobandit in schimbul unei creante deci este bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un imobil achiziționat în timpul căsătoriei, cu bani dintr-un cont de economii constituit anterior căsătoriei, este bun propriu ? hmarce hmarce Un imobil achizitionat in timpul casatoriei cu bani ridicati dintr-un cont propriu de economii constituit anterior casatoriei este propriu ? (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inaintea casatoriei bex77 bex77 Daca ma poate lamuri cineva....exista vreo varianta prin care daca este vandut un imobil detinut inaintea casatoriei, banii proveniti din o eventuala vanzare a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un imobil + teren dobandite printr-un act de vanzare-cumparare ... CtnMihai CtnMihai Buna ziua. Am un imobil + teren dobandite printr-un act de vanzare-cumparare de la rude, inaintea casatoriei. Daca acum, in timpul casatoriei vand acest ... (vezi toată discuția)