avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensionare + Contestatie + Decizie revizuite + ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensionare + Contestatie + Decizie revizuite + Solicitare

La Decizia inițială de pensionare am formulat Contestație la Consiliul Național în octombrie 2014, prin care solicitam: introducerea studiilor superioare ca rubrică în decizie -pentru a avea siguranța că documentele depuse sunt luate în considerare, recalculare pentru introducerea unor venituri greșit și recalcularea vechimii, considerând că au introdus-o greșit.

Pe 27 martie am primit Decizie revizuită cu corecția veniturilor greșite fără rezolvarea greșelii cu vechimea, iar în ceea ce privește "studiile suplimentare" (cum le spun ei) au scris că nu am dat documentele necesare (eu depusesem adeverinta completata conform legii în care scria: studii la zi, finalizate cu diploma, cu nota, și numarul de ani, deci documentele și informațiile complete, conform legii nu mai necesita introducerea diplomei)

In 31 martie am intrebat la Casa Națională de Contestația la Decizia inițială și au spus că nu există, nu a ajuns la ei.

Pe 1 aprilie am ajuns la Casa locală unde mi s-a spus că nu au transmis Contestația mea mai departe deoarece au rezolvat problema.

Am depus o Cerere cu anexarea diplomei pentru a evita un șir de discuții și solicitarea emiterii unei decizii care să înglobeze și rubrica studiilor superioare.

Oare am procedat corect? Trebuia să formulez o altă Contestație la Decizia revizuită neincluderea studiilor superioare sau este suficientă cererea cu anexarea diplomei? Dacă se confirmă greșeala cu vechimea va trebui totuși să fac o Contestație la Decizia revizuită.

În plus, o serie de documente le-am depus în original: adeverinta de sporuri, adeverinta de grupa, adeverinta de acord etc.
Am vrut să le înlocuiesc cu copii și nu au acceptat. În lege nu se specifică dacă acestea trebuie depuse în original sau copie, iar adeverinta de acord este necesară în proces. Se mai pot obține originalele, totuși?

Vă rog să mă ajutați cu lămurirea celor de mai sus.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2015
im82, utilizator
Cel mai recent răspuns: im82 , utilizator 09:33, 7 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
adriana_c
.......

Ref. diplomă:
HG 257/2011,
art. 76 - aveti dreptate
"- diploma de absolvire a invatamantului universitar (original si copie) si adeverinta din care sa rezulte durata normala, perioada studiilor si faptul ca acestea au fost urmate la zi;"
dar in Anexa 6 :
"- diploma de studii si foaia matricola, in copii, sau adeverinta de certificare a perioadelor de studii invatamant superior nr. …….. din …….;"

Oricum atunci când am depus documentele nu mi-a acceptat diploma spunând că nu este necesară - același funcționar de la Casă.

Ref. la restul de documente, cum ar trebui originale sau nu nu mai este important (cred), deocamdată.

Dar discuția finală era alta, mai trebuie să fac Contestație pentru adăugirea alineatului cu studii superioare sau nu?
Oare este suficientă Cererea cu depunerea diplomei? pentru emiterea deciziei corespunzător?

Deoarece unele dintre cele contestate prin prima contestație la prima decizie nu au fost reglementate le mai contest o data printr-o Contestație la cea de a doua decizie?

În ceea ce privește Contestația la decizia inițială că nu a ajuns la Comisia Națională ce spuneți?

Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
im82, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Influenta anilor de studii "la zi" in cuantumul pensiei Retardila Retardila Buna ziua! Am primit Decizia de trecere de la pensie anticipata la cea \"definitiva\", bineinteles cu anexa de calcul a vechimii in munca si cea a perioadei ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programator fara diploma licenta Qzzz Qzzz Buna ziua, Va prezint următoarea speță: Angajat cor 251202 - programator, fara studii superioare finalizate. Compania se încadrează în toate ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas. rusu apostu camelia rusu apostu camelia Tatal decedat cu zece ani vechime in munca,mama salariata,bugetara,copilul elev.Copilul beneficiaza de pensie urmas?Multumesc. (vezi toată discuția)