avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Influenta anilor de studii \"la zi\" in cuantumul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Influenta anilor de studii "la zi" in cuantumul pensiei

Buna ziua!
Am primit Decizia de trecere de la pensie anticipata la cea "definitiva", bineinteles cu anexa de calcul a vechimii in munca si cea a perioadei de cotizare.
Doar ca din aceasta anexa imi lipsesc anii de facultate (la zi)....
In Decizie se mentioneaza ca pot depune contestatie exclusiv in instanta.
Am doua intrebari:
1. Anii de facutate inseamna ceva suma suplimentara la pensie sau e o suma neglijabila?
2. E "musai" contestatie in instanta sau pot cere oricand recalcularea pensiei?
Multumesc mult pentru orice raspuns/sugestie!
Cu stima
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
Retardila, utilizator
Cel mai recent răspuns: Retardila , utilizator 19:27, 20 Septembrie 2021
Anii de facultate contribuie putin valoric, la pensie, dar se adauga ceva.
Contestati decizia, in termen, la CJP.
Puteti solicita revizuirea pensiei.

Revizuirea unei decizii de pensie poate fi realizata numai de casa teritoriala de pensii, la cererea pensionarului, cand decizia de pensie revizuita contine erori de calcul matematic, astfel ca prin revizuire casa teritoriala de pensii trebuie sa emita o noua decizie de pensie fara erori de calcul, care isi va produce efectele cu efect retroactiv de la data emiterii deciziei de pensie revizuite, cand pensionarul poate restitui anumiti bani casei teritoriale de pensii sau poate primi alti bani din partea casei teritoriale de pensii.

Detalii: [ link extern ]
Anii de facultate inseamna cam 100-120lei la pensie, pentru 5 ani la zi barbat, trebuie verificat daca a-ti depus actele complete pentru anii de facultate adica diploma de absolvire si adeverinta de la facultate cu perioada urmata la cursurile de zi.
Multumesc!
Dosarul a fost depus de o persoana imputernicita, nu stiu daca era si adeverinta si diploma in copie (acesta din urma sigur nu!), dar exista mentiunea in Cartea de munca....
Trebuia depusa copia diplomei de absolvire a învăţământului universitar şi adeverinţa din care să rezulte durata normală, perioada studiilor şi faptul că acestea au fost urmate la zi.

Alte discuții în legătură

Decizie pensionare + contestatie + decizie revizuite + solicitare im82 im82 La [b]Decizia inițială[/b] de pensionare am formulat Contestație la Consiliul Național în octombrie 2014, prin care solicitam: introducerea studiilor ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cu adeverinta de la facultate Foruniversitate Foruniversitate buna tuturor, va rog putina atentie si pentru mine, am iesit la pensie in noiembrie 2014, am depus dosarul cu documentele solicitate, inclusiv copie dupa ... (vezi toată discuția)
Pierdut original diploma licenta vasileion1955 vasileion1955 la dosarul de pensie e necesar ptr. calcul facultate absolvita la cursuri de zi diploma original. adeverinta de absolvire a facultatii la zi [exista] am ... (vezi toată discuția)