avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Asociatie Crescatori de Animale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Asociatie Crescatori de Animale

La primaria din com zarand s-a inregistrat in data de 27.02.2015 o cerere de concesionare /inchiriere a unei suprafete de pasune de catre o asociatie care s-a constituit ulterior adica Hotararea definitiva si irevocabila de atribuire a persoanei juridice este din data de 07.03.2015. ??? iar data cu care este inregistrata la Judecatorie este de 26.02.2015 (atunci s-a inregistrat cererea )
Cititi „Art. 13.(1) Controlul menţinerii suprafețelor de pajiști înregistrate la data de 1 ianuarie
2007 în Registrul agricol, se asigură de autoritatea competentă care răspunde de gestionarea şi menţinerea suprafeţelor de pajişti, prin personalul propriu şi prin personalul structurilor teritoriale de specialitate
(2) Instituția Prefectului controlează modul de atribuire a pajiştilor aflate în administrarea consiliilor locale.
(3) Primarul, prin aparatul de specialitate, asigură controlul cu privire la respectarea prevederilor contractuale stabilite pentru pajiştile concesionate sau închiriate aflate în proprietatea unităților administrative teritoriale.
(4) Pentru controlul prevederilor amenajamentelor pastorale, utilizatorii de pajişti vor permite accesul personalului împuternicit, după înştiinţarea prealabilă a acestora, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.”
din HOTĂRÂRE privind modificarea și completarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1064/2013
Multumesc din suflet !!! Chiar nu mai stim ce putem sa impiedicam abuzurile acestui primar probabil ca odata si odata se va termina cu abuzurile acestui primar care efectiv isi bate joc de noi cetatenii comunei furandu-ne tot chiar tot !!!
Intervenţie moderator


Vă rog să nu mai postaţi acelaşi mesaj de mai multe ori în Forum, acţiunea este interzisă de pct. 3.3 din regulamentul de postare. Mai jos aveţi un link la regulament:
www.avocatnet.ro/content/tag...
Am şters mesajul dublat şi am postat mai jos răspunsul pe care l-aţi primit.
Mulţumesc anticipat!


Gabriela Pintea


avocat-PaulaPetean a scris:
1. Trebuie sa mergeti la executorul judecatoresc pentru a pune in executare Sentinta nr. Civila nr 2333/14.10.2014( definitiva si irevocabila). Fiin pronuntata in contradictoriu cu Primarul - trebuie sa o puna in executare. Daca refuza, executarea se face prin intermediul executorului.
2. Formulati o cerere de amendare a conducatorului institutiei - respectiv Primarul. Cererea se introduce la instanta de contencios administrativ - Tribunalul Arad. Se intemeiaza in baza art. 24 si art. 25 din Legea nr. 554/2004:

ART. 24
Obligaţia executării
(1) Dacă în urma admiterii acţiunii autoritatea publică este obligată să încheie, să înlocuiască sau să modifice actul administrativ, să elibereze un alt înscris sau să efectueze anumite operaţiuni administrative, executarea hotărârii definitive şi irevocabile se face în termenul prevăzut în cuprinsul acesteia, iar în lipsa unui astfel de termen, în cel mult 30 de zile de la data rămânerii irevocabile a hotărârii.
(2) În cazul în care termenul nu este respectat, se aplică conducătorului autorităţii publice sau, după caz, persoanei obligate o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, iar reclamantul are dreptul la penalităţi, în condiţiile art. 894 din Codul de procedură civilă.
(3) Neexecutarea din motive imputabile sau nerespectarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile pronunţate de instanţa de contencios administrativ, în termen de 30 de zile de la data aplicării amenzii prevăzute la alin. (2), constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă de la 2.500 lei la 10.000 lei.
ART. 25
Instanţa de executare
(1) Sancţiunea şi despăgubirile prevăzute la art. 24 alin. (2) se aplică, respectiv se acordă, de instanţa de executare, la cererea reclamantului. Hotărârea se ia în camera de consiliu, de urgenţă, cu citarea părţilor.
(2) Cererea prevăzută la alin. (1) este scutită de taxa de timbru.
(3) Hotărârea pronunţată de instanţa de executare poate fi atacată cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare.
(4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplică, în mod corespunzător, şi pentru punerea în executare a hotărârilor instanţelor de contencios administrativ date pentru soluţionarea litigiilor ce au avut ca obiect contracte administrative


In felul acesta obtineti amendarea Primarului, cu o suma mare (20% pe ZI DE INTARZIERE din salariul minim brut pe economie) si in plus obtineti si despagubiri - va trebui sa va dovediti prejudiciul suferit de asociatie prin faptul ca Primarul nu a pus in executare sentinta.
Ok. Multumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasunatul abuziv pe pasunea comunala johnnydanut johnnydanut Buna ziua! Sunt presdintele unei asociatii a crescatorilor de animale ce a concesionat de la primarie pasunea comunala si din cand in cand gasesc pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Un formular de contract de arendã rotarucipri rotarucipri cum se procedează legal la concesionarea unei suprafeţe de păşune ce se află în domeniul public al unei comune pentru depunerea cererii pentru sugvenţii ... (vezi toată discuția)
Pajistile comunale Oproiu Naomi Oproiu Naomi Buna seara, ma numesc Naomi, sunt studenta si detin un efectiv de 100 oi, sunt inscrisa in Asociatie comunei din care fac parte si in aproximativ 6 luni am ... (vezi toată discuția)