avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunurile mostenite se confisca de catre banca la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunurile mostenite se confisca de catre banca la executarea silita?

In cazul unei executari silite, daca am mostenit o casa care intra pe numele meu, banca imi ia si acea casa chiar daca eu am garantat cu imobilul cumparat?
De unde afla ei ca eu am acea mostenire si ce as putea sa fac sa evit si pierderea acelei case?
Va rog, daca se poate un sfat legal, va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2015
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:37, 20 Aprilie 2015
Repede, repede ...ca este intrecere.
in primul rand, banca va va urmari pana la recuperarea debitului. sa nu credeti ca daca se vor finaliza procesele si banca nu si-a recuperat prejudiciul, gata, ati scapat.
iar in al doilea rand, daca veti proceda asa cum ati mentionat mai sus, adica sa dezbateti succesiunea si imediat sa vindeti imobilul mostenit, banca va va actiona in instanta oricum , pe calea actiunii oblice ..
Banca il va urmari, intradevar, problema este insa daca va avea ce sa ii ia, desigur, insa ce nu am inteles este ... la ce v-ati referit cand ati scris ca banca il va actiona pe calea actiunii oblice?
Cred ca se referea la actiunea pauliana.
Asa banuiesc si eu, dar ...asteptam, vedem ... poate ne scapa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, debitor mostenitor, succesiune nedezbatuta Bara62 Bara62 Am un credit de nevoi personale negarantat. Am primit documentele de executare silita de 26 000 Ron de la un executor judecatoresc din Cluj. .Casa este pe ... (vezi toată discuția)
Executarea silita fify1 fify1 Buna ziua, In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat ... (vezi toată discuția)
Recuperare debite asociatia de proprietari frujamarin frujamarin Proprietar apartament decedat in anul 2000 Locuieste fiul proprietarului de apartament Nu s-a facut succesiunea si fiul nu va solicita succesiunea intrucat ... (vezi toată discuția)