Locuiesc intr-un ansamblu rezidential nou, iar parcarea din fata blocului este proprietatea privata a blocului. In contractul de vanzare este specificat dreptul de proprietate asupra suprafetei din fata blocului, aceasta fiind in coproprietate fortata. Cu alte cuvinte, toti locatarii din bloc au un drept egal asupra acelui petec de drum.
Tacit, aceasta suprafata este folosita pentru parcarea masinilor.
Problema este ca avem doi vecini care si-au montat blocatoare ("T"-uri) si nu ne permit sa parcam si noi, cu toate ca avem dreptul asta. Argumentul lor este "aici avem balconul" sau "noi am venit primii".
Nu reusim sa ne intelegem omeneste, logic cu ei si vrem sa luam masuri legale, cum ar fi sa-i dam in judecata.
Intrebarea mea este daca avem temei legal pentru a ne adresa instantei si pe ce anume ne putem baza.
Este adevarat ca este suprafata in coproprietate,dar nu este concret individualizata,astfel incat initial trebuie sa existe o hotarare a adunarii generale a membrilor proprietari care sa dispuna ca acea su[prafata sa fie utilizata drept spatii parcare auto
Fiind proprietate privata,initial,incercati sa implicati presedintele de asociatie de proprietari sa analizeze si sa dispuna masurile necesare,astfel incat spatiul respectiv sa fie impartit si delimitat pentru parcare auto
Chiar presedinta asociatiei de proprietari este una dintre vecinii care si-au pus blocator si nu ne permite sa schimbam lacatul pentru a avea acces cu totii. Refuza sa discute cu noi pe acest subiect, ba chiar ne inchide usa in nas.
Am facut sedinta, iar presedinta ne-a promis ca ne va permite sa amplasam T-uri si ca va schimba lacatul ca sa avem cu totii cheie, iar de atunci (au trecut 3 saptamani) nu s-a tinut de cuvant, ba chiar ne evita.