avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia descrisa mai jos:
doresc sa achizitionez un teren extravilan , proprietarul este o persoana de 90 de ani care a lasat prin testament terenul concubinei. Ma intereseaza care sunt etapele pentru cumpararea terenului, acesta nu are cadastru si intabulare urmeaza sa-l faca dupa ce eu ii dau o suma de bani ca avans. Problema mea este si acel testament, mai este valabil testamentul dupa decesul proprietarului daca acesta a vandut terenul in timpul vietii?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: proprietar84 , utilizator 13:00, 5 Aprilie 2015
Nu avea cum sa il vanda fara cadastru si intabulare.
inca nu s-a vandut, inca nu am dat avansul si nu am facut niciun precontract. Urmeaza ca eu sa platesc un avans si proprietarul sa-si faca cadastrul si intabularea.
Ma intereseaza daca testamentul mai are valoare dupa decesul proprietarului daca terenul s-a vandut cand acesta era in viata.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament si vanzare-cumparare teren proprietar84 proprietar84 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia descrisa mai jos: doresc sa achizitionez un teren extravilan , proprietarul este o persoana ... (vezi toată discuția)
Cadastru stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu o probleme ?am cumparat un teren ,am platit avans jumatate din suma si vinzatorul trebuie sa faca extract de ... (vezi toată discuția)
Cum cumpar? cristitotora cristitotora as dori sa-mi spuneti care este ce-a mai simpla varianta de a cumpara un teren extravilan (vezi toată discuția)