avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare privind declansarea scadentei anticipate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare privind declansarea scadentei anticipate

Buna ziua.
Am primit de la banca o notificare privind declansarea scadentei anticipate, ca in termen de 5 zile sa achit intreg creditul, daca nu banca va face demersurile legale pt. recuperarea creantei!
Am fost la banca - sucursala din municipiu si mi-au recomandat sa fac o cerere catre directorul bancii prin care sa motivez intarzierile la plata ratelor, si sa ma angajez sa platesc o anumita suma (am achitat 800 euro) si sa ma angajez sa platesc timp de 6 luni o anumita suma, apoi sa fie trimisa la bucuresti pt. a fi aprobata!
INTREBARE"
1. care este practica in acest domeniu, adica ce se intampla de obicei in astfel de cazuri?
2. care trebuie sa fie perioada restanta, pt. ca banca sa poata emite acesta notificare privind declansarea scadentei anticipate?
3. care poate fi o eventuala cale de atac a mea, pt. a stopa acesta procedura de declansarea a scadentei anticipate?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 18:28, 5 Aprilie 2015
Toate raspunsurile ar trebui sa le aflati lecturand cu mare atentie contractul incheiat cu banca.

Nu te poti baza pe o practica, deoarece creditul respectiv are la baza un contract semnat si asumat de ambele parti.

Trebuie analizat foarte bine contractul si, daca exista anumite clauze abuzive, va puteti indrepta impotriva bancii pe calea unei actiuni in instanta.
allview777 a scris:

Buna ziua.
Am primit de la banca o notificare privind declansarea scadentei anticipate, ca in termen de 5 zile sa achit intreg creditul, daca nu banca va face demersurile legale pt. recuperarea creantei!
Am fost la banca - sucursala din municipiu si mi-au recomandat sa fac o cerere catre directorul bancii prin care sa motivez intarzierile la plata ratelor, si sa ma angajez sa platesc o anumita suma (am achitat 800 euro) si sa ma angajez sa platesc timp de 6 luni o anumita suma, apoi sa fie trimisa la bucuresti pt. a fi aprobata!
INTREBARE"
1. care este practica in acest domeniu, adica ce se intampla de obicei in astfel de cazuri?
2. care trebuie sa fie perioada restanta, pt. ca banca sa poata emite acesta notificare privind declansarea scadentei anticipate?
3. care poate fi o eventuala cale de atac a mea, pt. a stopa acesta procedura de declansarea a scadentei anticipate?
Multumesc anticipat!

1. De obicei, depinde de la caz la caz: de regula, cand se transmite notificarea privind declararea scadentei anticipate, nu se mai accepta angajamente. Pe de alta parte, de la caz la caz, sunt banci care accepta, cu conditia sa se tina de plati in continuare.

2. Verificati contractul. De regula, scadenta anticipata se poate declara indiferent de numarul de zile de restante. Sunt banci care nu declara mai repede de 90 de zile, avand in vedere provizioanele (pierderile) pe care trebuie sa le inregistreze. Dar se poate declara si mai repede.

3. Fara acordul expres al bancii, nu aveti nici o cale de atac. Daca ajungeti la intelegere cu ei, si va tineti de plati, aveti sanse sa ramaneti "pe rata". Pe de alta parte, o data declarata scadenta anticipata, nimeni nu se mai intoarce inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit restant in euro mariana07 mariana07 Buna ziua, Am luat impreuna cu mama mea un credit in euro pe care intre timp de trei ani nu am mai putut sa il achitam din cauza ca am avut o ... (vezi toată discuția)
Scadenta anticipata razvan22 razvan22 Buna ziua.am un credit la un ifn si am intarziat 4 luni la.plata ratelor iar in data de 07 august am discutat cu cei de la departamentul plati ca o sa achit ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit diana_sal diana_sal prescriere credit cand se prescrie un credit? daca termenul de achitare al ultimei rate nu a fost inca atins, dar de 4 ani nu s-a mai facut nicio plata si ... (vezi toată discuția)