avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident, acces la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident, acces la proprietate

in cursul saptamanii trecute , am cazut intr-un canal de aprox.50 cm, facut pe proprietatea mea, de vecinul care, cred, este sarac cu duhul, altfel nu imi post explica. canalul era fara capac, in timp ce greblam uscasturile ,nu am observat groapa si m-am ales cu o julitura puternica iar piciorul este si acum umflat. credeti ca ar trebui sa consult un medic legist?
s-a intamplat in zona montana, la casa de vacanta, unde urmeaza sa fac granituirea pentru ca omul e ciudat. dupa ca i-am dat din terenul meu, calea de acces, nu ma lasa sa trec pe drumul respectiv. din cauza discutiilor, am evitat sa mai trec pe acolo si intre timp a facut si un pod (din ceva fier vechi pt ca se vede ca are un grad de uzura avansat) pe care sustine ca este numai al lui, ingradindu-mi astfel accesul la proprietate. am fortat lucrurile , am intrat dar fara masina. ce mi-au auzit urechile, nu va pot reproduce. ce masuri pot lua pentru a avea acces la proprietate avnd in vedere ca la expertiza s-a hotara ca aceasta este calea cea mai scurta la proprietate, cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: Amalia Dinu , Contabil 13:15, 7 Aprilie 2015
Ar trebui sa consultati un medic ortoped. Medicul poate sa fie si altul decat ortoped, suplimentar adica, legist, daca intentionati sa depuneti plangere penala impotriva vecinului.
Preventiv, puteti pune o compresa cu acid boric, daca aveti prin casa, pana ajungeti la medic. Tot preventiv, o frunza de varza proaspata/ brusture verde, presata/ zdrobita mai intai cu sucitorul (fara a lasa sa se piarda sucul), pusa apoi pe umflatura si legat pe deasupra cu o panza curata/ tifon poate face minuni. Preventiile nu inlocuiesc consultarea medicului.
Legat de discutiile cu vecinul, puteti sesiza politia din localitate, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, inainte de a ajunge la alt gen de discutii. Politia il poate atentiona oficial, eventual sa ii aplice o amenda contraventionala.
Am mai multe nelămuriri- proprietatea d-voastră nu este împrejmuită de a putut vecinul să intre pe ea?
De unde știți că respectivul a făcut șanțul ? Iar consultul la medic este opțional, fără a întreba pe cineva.
Arătați că i-ați dat cale de acces- care este actul prin care ați permis respectivului să treacă pe proprietatea d-voastră -este un act juridic sau este vorba despre o toleranță. Și într-un caz și în altul, d-voastră nu vă pierdeți dreptul de proprietate asupra terenului respectiv. Prin urmare, solicitați , în scris, la poliție, să intervină pentru a avea dreptul să ajungeți la prop. d-voastră. până se lămuresc lucrurile prin instanță,
liamic43 a scris:

Am mai multe nelămuriri- proprietatea d-voastră nu este împrejmuită de a putut vecinul să intre pe ea?
De unde știți că respectivul a făcut șanțul ? Iar consultul la medic este opțional, fără a întreba pe cineva.
Arătați că i-ați dat cale de acces- care este actul prin care ați permis respectivului să treacă pe proprietatea d-voastră -este un act juridic sau este vorba despre o toleranță. Și într-un caz și în altul, d-voastră nu vă pierdeți dreptul de proprietate asupra terenului respectiv. Prin urmare, solicitați , în scris, la poliție, să intervină pentru a avea dreptul să ajungeți la prop. d-voastră. până se lămuresc lucrurile prin instanță,

accesul si terenul vecinului a fost dezmembrat din terenul meu, s-a facut intabularea, el si-a imprejmuit proprietatea, eu nu am facut gard deocamdata si cred ca se impune granituirea pentru ca prin gardul montat de el nu se respecta limitele stabilite de instanta.
accesul se intinde pe o lungime de 25m si latime de 2,5 m, lucru care nu se respecta accesul pe care el l-a pietruit fiind de 4 m latime, iar canalul este pe proprietatea mea si nu stiam de axistenta lui pentru ca pana acum am trecut destul de rar pe acolo.
dinu.amalia a scris:

liamic43 a scris:

accesul si terenul vecinului a fost dezmembrat din terenul meu, s-a facut intabularea, el si-a imprejmuit proprietatea, eu nu am facut gard deocamdata si cred ca se impune granituirea pentru ca prin gardul montat de el nu se respecta limitele stabilite de instanta.
accesul se intinde pe o lungime de 25m si latime de 2,5 m, lucru care nu se respecta accesul pe care el l-a pietruit fiind de 4 m latime, iar canalul este pe proprietatea mea , nu stiam de axistenta lui pentru ca pana acum am trecut destul de rar pe acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santajat de o institutie a statului luminitamicu luminitamicu Buna ziua,detin un teren intravilan intr-un oras,si de doua luni m-am trezit cu vecini ad hoc, chiar de-a lungul terenului blocandu-mi orice cale de acces,ba ... (vezi toată discuția)
Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)