Buna ziua. In luna septembrie m-am angajat ca sofer pe comunitate incepator la o firma. Am semnat un contract pe 2 ani in care am fost de acord sa mi se opreasca 10% din salariu pana ajung la suma de 2000 de euro ca fond de garantie si de invatare. Salariul meu este minimul pe economie 900 brut adica 670 bani in mana plus 10 centi pe km si 50 de euro pentru fiecare wechend petrecut in afara tarii. Este legala aceasta oprire si daca da cum pot sa inchei contractul cu ei fara sa mai platesc acei 2000 de euro. Mentionez ca mi sa oprit 350 de euro pana acuma.
Oprirea banilor din diurna este ilegala. Ce anume va "invata", cum sa conduceti un camion?
Acum depinde si ce clauze sunt trecute in contract cu privire la retinerea garantiei si ce se intampla cu garantia inainte de incetarea contractului, daca se restituie si in ce conditii.
Salarizare soferi
ncd1975
Buna ziua ,ma numesc iulian si momentan lucrez ca si sofer la o firma din cluj.Aactivitatea o desfasor in comunitate,aproximativ 4 saptamani pe comunitate,5 ... (vezi toată discuția)