avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oprire bani diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oprire bani diurna

Buna ziua. In luna septembrie m-am angajat ca sofer pe comunitate incepator la o firma. Am semnat un contract pe 2 ani in care am fost de acord sa mi se opreasca 10% din salariu pana ajung la suma de 2000 de euro ca fond de garantie si de invatare. Salariul meu este minimul pe economie 900 brut adica 670 bani in mana plus 10 centi pe km si 50 de euro pentru fiecare wechend petrecut in afara tarii. Este legala aceasta oprire si daca da cum pot sa inchei contractul cu ei fara sa mai platesc acei 2000 de euro. Mentionez ca mi sa oprit 350 de euro pana acuma.
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2015
rabacornel, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:13, 5 Aprilie 2015
Oprirea banilor din diurna este ilegala. Ce anume va "invata", cum sa conduceti un camion?
Acum depinde si ce clauze sunt trecute in contract cu privire la retinerea garantiei si ce se intampla cu garantia inainte de incetarea contractului, daca se restituie si in ce conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut ! vin și eu cu o problema cu fostul angajator . in urma ... Albertoandrei29 Albertoandrei29 Salut ! Vin și eu cu o problema cu fostul angajator . In urma cu ceva timp am lucrat ca și șofer de camion împreuna cu tatăl meu,echipaj ,eu fiind ... (vezi toată discuția)
Salarizare soferi ncd1975 ncd1975 Buna ziua ,ma numesc iulian si momentan lucrez ca si sofer la o firma din cluj.Aactivitatea o desfasor in comunitate,aproximativ 4 saptamani pe comunitate,5 ... (vezi toată discuția)
Diurna sofer tir krysty.cv krysty.cv AM LUCRAT LA O FIRMA DE TRANSPORT CA SOFER,UNDE AM FOST PLATIT LA KM , CEEA CE STIU CA NU ESTE LEGAL. POT SA-I DAU IN JUDECATA PTR ASTA ... (vezi toată discuția)