avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DACA DEMISIONEZ PRIMESC SALARIILE RESTANTE?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DACA DEMISIONEZ PRIMESC SALARIILE RESTANTE?

Buna ziua!

Acum ceva timp in urma v-am scris ca angajatorii mi-au sugerat sa-mi dau demisia, lucru pe care nu l-am facut. Am ramas in firma dar mi s-a micsorat salariul.
Salariul nu l-am primit de aproximativ 3 luni. Dansii doresc sa inchida firma actuala si sa faca parteneriat cu o alta firma astfel sa creeze una noua. Noi trebuie sa ne dam demisia de la firma veche si sa semnam contractul la firma noua.
In prezent m-au "transferat" la firma noua fara formalitati. Le-am spus ca nu o sa mai lucrez pana nu imi primesc banii.
Sincer sa fiu vreau sa-mi dau demisia de tot. Daca imi dau demisia credeti ca imi voi primi salariile din urma?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 11:27, 24 Iunie 2009
Obligatoriu trebuie sa primiti salariile restante , plus indemnizatia de CO daca nu l-ati efectuat.
Sesizati-le acest lucru
Legal binenteles ca aveti dreptul sa primiti salariul datorat pentru munca prestata.
dar daca firma nu vi-l acorda solutia este sa solicitati aceste drepturi in instanta, este litigiu de munca si nu va trebui sa platiti taxe judiciare.
Poate fi utila si o sesizare la ITM, acesta va face un control si va putea amenda firma dar nu ii va putea obliga sa va acorde salariul cuvenit.
Indiferent de articolul cu care inceteaza contractul de munca drepturile salariale si conexe se achita de catre angajator la zi.
Un control de la ITM ar putea sa ii "aminteasca" faptul ca mai are salarii de platit.
De asemenea, puteti apela si la instanta.
Va atrag atentia sa mergeti la sevici, daca nu veti avea absente nemotivate si va poate desface ei cim disciplinar si cand veti primi salariile restante pe aceasta perioada nu veti primi nimic.
Sesizati ITM si pana nu se rezolva nu lipsiti, la sfarsit veti fi castigata si timpul lucrat va fi recompensat.
Daca chiar nu mai puteti va dati demisia la zi cu art. 79(8) pe motivul nerespectarii angajatorului a obligatiilor contractuale si apoi veti incepe procesul de recuperare a drepturilor.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru 2 zile lipsite esti concediat gabitamaria gabitamaria Buna ziua, doresc o lamurire la o problema cu care m-am confruntat recent.Pe scurt, in data de 25.10.10 anunt conducerea firmei ca lipsesc 2 zile, pe motiv ... (vezi toată discuția)
Ndeplata salariuluide cateva luni ContSters101211 ContSters101211 Lucrez intr-o firma de aprox 6 luni,timp in care am primit salariu sporadic, in general doar jumatati de salariu, sferturi, sau sume modice de 100 de lei. ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez in aceasta situatie? dsilviu dsilviu Buna seara! Am si eu o problema. Sunt angajat la o anumita firma de 10 luni de zile ca si operator calculator (asa este specificat in contract). Pot sa spun ... (vezi toată discuția)