avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua ! as dori cateva informatii daca se poate va rog mult ... bunicul meu a decedat si nu a lasat testament , act de donatie si nici nu a facut vreun contract de vanzare cumparare in urma , prin lege ar fi ca mostenitori de drept a bunicului sa fim noi nepotii lui pt ca in urma cu 3 ani a decedat si tata(tin sa specific ca tatal nostru a fost singur la parinti). Problema este ca noi momentan nu putem ajunge in tara pentru dezbaterea mostenirii , va rog sa.mi dati cateva sfaturi , cam ce am putea face ? putem amana dezbaterea mostenirii anul urmator ? la ce fel de riscuri ne putem astepta ? multumesc !
Mostenirea se poate dezbate si fara sa veniti in tara daca va angajati avocat care sa se ocupe de toate problemele juridice si sa va reprezinte.
Puteti s-o dezbateti cand veniti sau cand vreti , de acceptat trebuie s-o acceptati in termen de un an de la deces.
Dezbaterea succesorala va fi facuta in temeiul unei procuri speciale, in situatia in care exista un succesibil care locuieste in strainatate.

Dezbaterea succesorala poate fi realizata oricand(succesiunea este deschisa, asadar, prin moartea lui de cujus ).

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de la bunic la nepoti dodo2009 dodo2009 Buna ziua, As dori si eu cateva lamuriri intr-o problema de mostenire si de aceea va voi prezenta pe scurt situatia. In 2007 a murit bunicul nostru din partea ... (vezi toată discuția)
Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire eu1983 eu1983 Buna ziua , Va prezint urmatoarea situatie pt care doresc o simpla recomandare : Bunicul meu a fost proprietar pe cateva terenuri , el fiind decedat acum ... (vezi toată discuția)