avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Repatriere si Buletin de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Repatriere si Buletin de identitate

Buna ziua , In cazul repatrierii ce acte trebuie , ce demersuri , pentru reprimirea buletinului de identitate ??? Mentionez ca ma reintorc in tara dupa o sedere de 35 de ani in Germania .Daca e nevoie , pot da mai multe amanunte.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:44, 16 Aprilie 2015
Multumesc , foarte buna si documentat sfatul !! , M-ar interesa si modalitatile de aflare in Romania ...........peste citeva zile ma intorc acasa si pentru Consulat , nu mai este timp.
După cum aţi spus că aveţi şi paşaport românesc expirat, aveţi sigur cetăţenia română.Dealtfel aveţi cetăţenie germană şi cetăţenie română.Pentru a vă convinge de cetăţenia română, să vă adresaţi serviciului de stare civilă din localitatea unde aveţi înregistrată naşterea dv.Adică acolo unde dv. vă adresaţi să scoateţi un alt certificat de naştere, dacă este cazul.Toate menţiunile (şi din străinătate)ale unei persoane se înscriu pe marginea actului de naştere şi apoi la Serviciul de evidenţă a persoanelor, etc....
În acest caz ,pentru repatriere şi ptr. obţinerea unei cărţi de identitate româneşti, trebuie să vă adresaţi Serviciului de ev. a persoanelor, (biroul buletine)din localitatea unde doriţi să vă stabiliţi domiciliul românesc,cu următoarele acte
- paşaport german valabil,
- paşaport românesc expirat,
- certificat de naştere
- certificat de căsătorie românesc ori senţinţă de divorţ etc. după caz.....
- dovada spaţiului de locuit sau o persoană proprietară,care să vă ia în spaţiul său,
- acte de schimbare nume sau altele, doar dacă este cazul.
Durează 30 de zile eliberarea c. i. dar vi se retrage paşaportul german şi rămîneţi doar cu c.i.
Multumesc !!!
Acuma , am citit mai atent raspunsul dv.....ce nu am inteles eu este ultima fraza , unde dv spuneti ca .....""dar vi se retrage paşaportul german "".....Cine il retrage ??? pentru ca acel Pasaport si acel buletin sint propietatea statului German, asa cum buletinul si Pasaportul romanesc sint propietatea statului Roman..............din legile internationale , un Pasaport se poate retrage de un alt stat decit cel emitent doar daca propietarul incalca legea .....ori va asigur ca la mine nu este cazul .........Ma puteti lamurii ???? Undeva trebuie sa fie o greseala ....sau ????
După ce obţineţi cartea de identitate care arată că aveţi domiciliu stabil în România, veţi avea cetăţenie română şi germană şi veţi fi cu domiciliu în România şi reşedinţa în Germania.Pentru reşedinţa din Germania va trebui să vă adresaţi autorităţilor germane în vederea obţinerii actelor de identitate ca şi rezident.

Alte discuții în legătură

Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin cddamian cddamian Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)