avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Repatriere si Buletin de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Repatriere si Buletin de identitate

Buna ziua , In cazul repatrierii ce acte trebuie , ce demersuri , pentru reprimirea buletinului de identitate ??? Mentionez ca ma reintorc in tara dupa o sedere de 35 de ani in Germania .Daca e nevoie , pot da mai multe amanunte.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:44, 16 Aprilie 2015
Sa intelegem ca doriti sa va stabiliti stabil in Romania? Mai exact doriti sa locuiti efectiv in tara? Intreb asta deoarece nu vad de ce insistati in obtinerea buletinului/cartii de identitate cand puteti ramane ca si pana acum adica CRDS cetatean roman cu domiciliul in strainatate si sa solicitati in continuare pasaport CRDS. Daca insa doriti sa locuiti efectiv in Romania atunci in acest caz da, se impune a renunta la domiciliul din Germania si implicit la statutul de CRDS si sa solicitati restabilirea si implicit cartea de identitate.
Pai asta spun de la inceput : Doresc sa ma stabilesc pina preotul ma va conduce pe ultimul drum , in Romania ! , Ce nu inteleg eu este ca eu nu doresc sa ma mut de pe un continent pe altul ....eu doresc in ineriorul Uniunii , a EU sa ma mut din Germania in Romania .........de ce trebuie (inteleg asta din sfaturile primite ) , ba sa renunt la domiciliul din Germania obligatoriu, ba sa renunt la Cetatenia germana............30 de ani cit am locuit in Germania , nu m-a intrebat nimeni de Pasaportul romanesc , si nu m-a obligat nimeni sa renunt la Cetatenia Romana.....de ce invers , atitea complicatii........Vreau doar un buletin romanesc , ca sa pot sa platesc taxele sau sa-mi cumpar oarece , sau chiar sa fiu ingropat in pamintul tarii mele......nimica altceva.........incurcate sint caile Europei .....sau numai ale Romaniei . Nu stiu de ce , dar am impresia ca ma intorc intr-o alta tara decit cea pe care o stiu eu.........Sa auzim nimai de bine .....si cind ajung acasa , voi vedea eu cum ma descurc. O seara faina
Nu vi se retrage pasaportul german si nu trebuie sa renuntati la cetatenia germana, stati linistit. Trebuie sa predati doar pasaportul romanesc atunci cand veti primi cartea de identitate. Imi pare rau ca unele dintre mesaje v-au panicat degeaba, este o procedura simpla fara niciun fel de efecte asupra statutului dvs. de persoana cu dubla cetatenie.

cyan v-a pus link-uri cu informatii pe prima pagina, vi le pun si eu ca lista generala:
- certificatul de nastere, original si copie;
- certificatul de căsătorie, în cazul persoanelor căsătorite sau al sotului supravietuitor, original şi copie;
- hotărârea de divort definitiva şi irevocabilă, după caz, original şi copie;
- certificatul de deces al sotului/sotiei decedat/decedate, în cazul sotului supravietuitor, original şi copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie
- chitanta reprezentând contravaloarea cărtii de identitate (7 lei);
- chitanta taxei extrajudiciare de timbru (5 lei)
- pasaportul romanesc + copii ale filei informatizate şi filelor destinate aplicării vizelor si stampilelor autoritatilor de frontiera
- actul de identitate şi/sau pasaportul, eliberate de autoritătile străine, original şi copii ale filei informatizate şi ale filelor destinate aplicării vizelor şi stampilelor autoritătilor de frontiera.

Reveniti cu intrebari daca mai aveti.

Completez: daca nu aveti un imobil (apartament, casa) in Romania si doriti sa cumparati, o puteti face cu pasaportul german pentru ca cel romanesc este expirat deci nu va este de folos.
Aveti nevoie de un act de proprietate cand o sa depuneti actele pentru restabilire.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Ares-3, moderator
Va multumesc pentru raspunsul bun. Am observat ca mi-a fost sters un (o ) postare.........am gresit cu ceva , ca nepoliticos nu sint de fel.........daca deranjez ......ma retrag din comunitate . Imi pare rau daca am suparat cu ceva .
Of... :(
Nu ati gresit cu nimic. Cineva v-a dat un raspuns la repezeala care v-a derutat in loc sa va ajute iar dvs. v-ati manifestat nedumerirea in postarea urmatoare.
Eu am sters atat raspunsul confuz cat si intrebarea pe care ati pus-o, deci am ''curatat'' discutia de ce era in plus. Explicatia stergerii mesajului dvs. o puteti vedea mai jos: raspunde unui mesaj sters, nimic din care sa reiasa ca ati fi incalcat regulamentul forumului.

Imi pare rau ca ati inteles gresit. Daca mai aveti intrebari si considerati ca va putem ajuta faceti-va un nou cont si daca veti mai avea nedumeriri referitor la actiunile noastre (ale moderatorilor) cereti explicatii prin mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin cddamian cddamian Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)