Am primit o instiintare de la alta asociatie de proprietari ca nu mai am voie incepand cu data de 1 iulie sa mai merg cu masina prin fata strazii lor pentru a o parca
Astazi 24 iunie 2009 la ora 7.30 m-am dus la masina unde aveam in parbriz urmatoarea instiintare:''Prin prezenta, va aducem la cunostinta ca, incepand cu data de 01.07.2009, vom bloca accesul dvs. in aceasta parcare prin aleea din fata blocului P6 deoarece s-au facut nenumarate sesizari de catre locatarii blocului privind disconfortul pe care il creati tranzitand aceasta alee, in conditiile in care aleea dvs. este blocata cu masini abandonate. Va rugam sa fiti intelegatori si sa va convingeti vecinii sa va inlesneasca accesul la parcare prin aleea dumneavoastra de resedinta. Asociatia de Proprietari Bloc P6".
Mentionez ca intrarea in aceasta parcare se face exclusiv pe acea alee.Blocul unde stau este situat intre aceste alei si nici macar nu are strada proprie in fata lui existand doar un mic trotuar.Intrebarea este cum isi permit acesti mitocani sa faca asa ceva avand in vedere ca acea starda sau alee face parte din domeniul public si mie imi ia cand vin acasa de la servici 10 secunde ca sa trec pe ea.Sa ma duc la politie? Oricum aceasta scrisorica care este nesemnata si are doar o stampila de la asociatie o consider o amenintare.A se lua in calcul ca am un Tico mic pe care nici macar nu il auzi.Probabil nu le place mutra mea bosorogilor .Va multumesc si astept raspuns.
de curiozitate ... hirtia avea si stampila asociatiei respective ?
un atu pentru dvs ... terenul nu apartine asociatiei ci primariei, deci nu poate dicta ordinea pe acest spatiu. dealtfel, puteti cere in baza carui act normativ se face aceasta cerere ... nu cred ca au un astfel de argument, asociatie depasindu-si atributiile conferite prin legea 230 ;)
asociatia poate dicta numai in interiorul blocului, nu insa si pe spatiul primariei, reprezentata prin adp, de obicei. cea mai buna dovada este faptul ca veniturile din chiria pentru parcare intra in fondurile primariilor, nu ale asociatiilor :)
Spre marele meu noroc hartia are stampila asociatiei.Oricum m-am calmat momentan.Desteptii au pus pe toate masinile din parcare aceasta hartiuta.Astept ziua de 1 iulie sa vedem ce se intampla.Oricum o sa iasa show. Am vorbit cu cineva de la politie si a zic ca daca asociatia ne blocheaza accesul o sa primeasca un mic cadoas in forma de dosar penal. Cum am mai spus...este un bloc de persone foarte in varsta si condus tot de ei si se pare ca oamenii sunt un pic plecati:D
Buna ziua,
Este foarte greu intr-adevar sa poti face ceva referitor la acesta decizie a locatarilor, prin simplu motiv ca ei deja au incercat sa blocheze strada cu pricina...Eu am o solenza si cand merg in vizita cu fetita mea, intru si eu in aceasta parcare, si intr-adevar singurul mod de acces era initial din strada cu pricina, unde de obicei chiar pe un colt este parcata mai mereu o masina foarte mare (gen masina de paine) si de abia am loc sa intru....
Ca sa va imaginati despre ce este vorba, sunt acele blocuri vechi de 4 etaje lungi, care au un bloc turn din intamplare in capat...iar parcare este intr-un fel laterala blocului turn (bloc care are trotuar de jur imrejur), dar initial era spatiu verde, pe care primaria l-a transformat in parcare.(insa in momentul acesta din cate stiu este in litigiu cu propietarul de drept al pamantului si a sistat lucrarile, insa parcarea este terminata). Probabil ca ei incearca intr-un fel sa forteze mana autoritatilor, desi nu vad cum i-ar ajuta pe ai acest lucru, pentru ca tot parcare va ramane. Cei din P-uri, cum se num. aceste blocuri cu 4 etaje, au locurile de parcare chiar vis-a-vis, sigur locuri cumparate acum 100 de ani, pt. ca la ADP daca mergi sa cumperi, nu este nici unul disponibil! Blocul turn nu are parcare, normal nu?Asadar pt. el a fost facuta in principal, iar dupa aceea pt. locatarii mai tineri care isi doresc si ei un loc de parcare.Iar strada este spatiu public si numai pe una din strazi poti intra in parcare, asadar locatarii s-au suparat ca sunt deranjati... Sa stea la strada ca mine, eu stau la Drumetul, n-avem parcare, nimic si este un zgomot....nici nu puteam sa adorm asta noapte, cred ca pe la 4 am reusit intr-un final!
Oricum din cate imi amintesc singurul loc de acces era prin strada lor, fac acum o rectificare, pt. ca dupa un timp am observat ca au disparut stalpii care blocau accesul la parcare din partea cu trotuarul, exact dinspre partea cu blocul turn. M-am mirat, pt. ca stiu ca era blocat initial, dar eu intru dinspre strada, pt. ca pe trotuar mai sunt masini de parcare si foarte important este ca trebuie sa aiba acces si masina de gunoi pe partea aceea eventual!
Sper ca am facut un pic de lumina in cazul de fata si nu am reusit sa va incurc definitiv.
Oricum cel mai important este sa ne respectam si sa lasam pana la urma viata sa-si urmeze cursul, de ce sa nu ne ajutam unii pe ceilalti?De ce sa ne dam in cap?Ce sens au aceste hartii lipsite de valoare din punctul meu de vedere?Va spun, aici chiar este vorba de lipsa de timp a persoanelor in cauza, a asociatiei de propietari a blocului respectiv.
:offtopic: Si acum sa va spun ceva sa mai inveselim atmosfera:
Este o doamna care toata ziua isi plimba catelul cu zgarda, un amarat mic de 15 cm lungime. Eu incerc sa fac dreapta sa intru pe straduta cu masina/sau ies de pe straduta , o vad, o astept sa-si mute comoara, se uita urat la mine, borboroseste X-(..si nu vrea sa se dea din drum). Eu stau calma, ii fac semn sa se mute totusi din drum, imi spun sa nu ma enervez. Dupa 3 minute se da cu greu, de parca n-ar vrea, dar totusi...Mereu este pe acolo cu catelul, sta, se uita, nu se da din drum...#-o Sta exact la coltul mort cand vi din strada principala si mi se pare curios ca indiferent de ora, este acolo....Ce sa spun, decat: aveti grija cand intrati pe straduta, sa nu cumva sa calcati catelul, ca nu va mai scapa nimeni dupa aceea:oops: Sigur toate astea cu bebe in spate in scaunul de masina, bine ca printesa are si ea rabdare!
Parcare legala
criss_p
Buna seara, locuiesc pe o Străduța îngusta, unde nu au loc doua mașini una pe lângă cealaltă decât dacă se urca pe așa-zisul trotuar și fără ... (vezi toată discuția)