Am o nelamurire/problema, astazi mi-am scris demisia cu un preaviz de 10 zile lucratoare, iar managerul doreste sa stau cele 20 de zile care sunt stipulate in CIM. Tin sa precizez ca acum 3 zile un coleg si-a depus demisia iar preavizul acceptat lui a fost de 5 zile, asta in conditiile in care conform ambelor contracte preavizul e acelasi. Cum pot proceda in acest caz?
Va multumesc anticipat.
Este dreptul angajatorului sa accepte un preaviz mai mic decat cel din c.i.m.. , in schimb angajatul trebuie sa respecte termenul de preaviz din c.im..
Inteleg ce spuneti si oarecum stiam asta. Insa e normala diferenta asta de 5 zile pentru cineva si 20 pentru altcineva ? In conditiile in care asa cum am precizat si mai sus CIM este aceelasi pentru ambii angajati.
Chiar daca nu vi se pare normala, situatia respectiva o stabileste angajatorul . Nu conteaza ca , c.i.m. sunt identice.
Nu putem sti , de ce a facut o astfel de diferentiere. Pentru angajator poate i se pare normal o astfel de situatie, pentru unii dintre noi probabil ca nu .
Demisie
OanaBalasoiu
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare legata de codul muncii cu privire la demisie.
Cate zile trebuie sa se stea acuma in preaviz daca mi-am dat demisia si ... (vezi toată discuția)