avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz

Buna seara,

Am o nelamurire/problema, astazi mi-am scris demisia cu un preaviz de 10 zile lucratoare, iar managerul doreste sa stau cele 20 de zile care sunt stipulate in CIM. Tin sa precizez ca acum 3 zile un coleg si-a depus demisia iar preavizul acceptat lui a fost de 5 zile, asta in conditiile in care conform ambelor contracte preavizul e acelasi. Cum pot proceda in acest caz?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
daniel_seceanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 6 Aprilie 2015
Dvs nu aveti cum sa impuneti angajatorului un anumit numar de zile de preaviz in cazul demisiei.

Angajatorul este cel care poate renunta total sau partial la termenul de preaviz.

Puteti discuta cu angajatorul sa renunte la o parte din preaviz si in cazul dvs, mai ales ca pentru zilele la care renunta nu va plateste.
Este dreptul angajatorului sa accepte un preaviz mai mic decat cel din c.i.m.. , in schimb angajatul trebuie sa respecte termenul de preaviz din c.im..
Inteleg ce spuneti si oarecum stiam asta. Insa e normala diferenta asta de 5 zile pentru cineva si 20 pentru altcineva ? In conditiile in care asa cum am precizat si mai sus CIM este aceelasi pentru ambii angajati.
Chiar daca nu vi se pare normala, situatia respectiva o stabileste angajatorul . Nu conteaza ca , c.i.m. sunt identice.

Nu putem sti , de ce a facut o astfel de diferentiere. Pentru angajator poate i se pare normal o astfel de situatie, pentru unii dintre noi probabil ca nu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere incetare cim refuzata hybrid13 hybrid13 Buna ziua. Va cer sfatul intr-o problema/nelamurire. Mi-am depus cerere pt incetarea contractului de munca si mi-a fost refuza pe motiv ca nu respect intreaga ... (vezi toată discuția)
Demisie OanaBalasoiu OanaBalasoiu Buna ziua, As avea si eu o intrebare legata de codul muncii cu privire la demisie. Cate zile trebuie sa se stea acuma in preaviz daca mi-am dat demisia si ... (vezi toată discuția)
Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)