avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demolare casa construita abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demolare casa construita abuziv

Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti parearea dumneavoastra in urmatoarea speta: Un ins a pretinde ca a primit de la CAP un lot de 300 mp in 1972 dintr-un teren preluat de la bunicii mei, teren pe care in 1973 si-a construit o casa. In sprijinul acestei afirmatii nu aduce nici un act care sa dovedeasca acest lucru. Insa in temeiul legii 18 acestuia i s-a emis titlu de proprietate pe aceasta suprafata pe care ulterior l-a si intabulat. Insa la primaria din localitate nu se mai gasec actele in baza carora acest titlu de proprietate a fost emis (s-au facut pierdute), nici macar cererea care a depus-o. Apare insa inscris in acel registru de cereri unde apare cu suprafata totala pe care o cerea sa i se restituie conform legii 18. Mai precizez ca titlul de proprietate pe aceasta suprafata i-a fost emis prin roconstituirea dreptului de proprietate dar ce mi se pare mai absurd e faptul ca, daca ar fi asa cum sustine acest individ adica terenul i-a fost atribuit de catre CAP, acesta nu figureaza inscris in registrul agricol al localitatii decat dupa 1992 cand a fost validat in baza legii 18. Momentat suntem in plin proces unde noi ii cerem anularea titlului de proprietate al acestui individ pentru aceasta suprafata. Care sunt sansele noastre de a reusi acest lucru, si mai departe de a cere demolarea imobilului construit abuziv pe terenul bunicilor mei? Precizez inca o data ca nu poate sa sustine cu nici un act ca acest teren i-a fost atribuit de CAP.
Cel mai recent răspuns: lenast , utilizator 13:21, 24 Iunie 2009
Este posibil sa castigati, dar si el poate in acelasi timp daca dovedeste prin registrul de evidenta al membrilor cooperatori si alte acte si inscrisuri.
Daca re un avocat bun va putea castiga.

Insa daca este singura casa pe care o are din 1973, cum va veti impaca cu gandul ca ati reusit sa lasati o familie efectiv pe drumuri.
Sigur dreptul de proprietate este "sfant", dar dreptatea poate fi de mai multe feluri.
Eu cel putin l-as lasa in pace pur si simplu.
Demonstrati ca a fost de rea credinta in 1973, cand si-a construit casa. Demonstrati ca in 1973 trebuia sa ceara acordul dvs. sau al bunicului dvs. ptr a construi. De ce ii solicitati anularea titlului de proprietate ? Pe ce temei ? Daca in fata instantei ii veti prezenta un astfel de rezumat, precum cel de aici, care credeti ca sunt sansele dvs. de a convinge si a castiga ? Cred ca avocatul pe care il aveti va face tot ceea ce este posibil pentru a va apara interesele si a castiga procesul.
gabescu a scris:

Sigur dreptul de proprietate este "sfant", dar dreptatea poate fi de mai multe feluri.

gabescu, dreptatea este de un singur fel: legata strans la cap cu un manunchi de feşe de tifon. :dance3:

Dreptatea şi dreptul merg de obicei in paralel. De aia nu se intalnesc niciodata. :yeah:

:bow:
Sa nu crede-ti ca sunt o lipsita de suflet. Sa va explic mai pe larg domnule Gabescu:
1. acest individ mai are o casa in care nu locuieste nimeni, in vecinatatea celei construite pe terenul nostru cu un teren aferen de fix 300 mp, care insa nu-i apare in titlul de proprietate cu toate ca este a lui el fiind singurul mostenitor al parintilor, casa pe care dealtfel de curand a renovat-o.
2. el nu a locuit in casa construita pe terenul nostru decat dupa 1990, pana atunci fiind mutat intr-o alta localitate, iar atunci cand s-a mutat inapoi in localitatea noastra, stiind ca nu are acte de proprietate, a venit sa ne ceara acordul, acord care l-a si primit, sa se mute in casa construita pe terenul nostru ca mai apoi dupa ce a obtinut actele in 2002 sa ne dea el pe noi in judecata sa-i eliberam o parte din teren.
3. a mers intr-acolo incat o persoana din familia mea a facut inchisoare pentru o bucata din acest teren.

Asadar sa-l las in pace?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cap-ul putea vinde un teren care era in proprietatea statului? lenast lenast Unui vecin i-a fost atribuit/vandut in 1971 un teren care a fost preluat de catre CAP de la bunicii mei in anul 1962, iar in anul 1970 acel teren a fost ... (vezi toată discuția)
Legea18 art 42/1990 alin 8 dumitru andreea dumitru andreea Buna ziua!Bunicul meu a fost membru al cooperatiei si i sa acordat o suprafata de teren de 4000 mp pe care si-a construit o casa si a muncit terenul ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate MihaiStefanel MihaiStefanel Buna tuturor, Ma confrunt cu urmatoarea problema. In anul 1991 bunicul meu a cumparat un teren de 115 MP, primind totodata si 100 MP de la stat, pentru care ... (vezi toată discuția)