avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept asupra bunurilor dupa moartea unui parinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept asupra bunurilor dupa moartea unui parinte

Buna ziua,as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie:
-parintii mei s-au casatorit in 1979,in 1980 m-au facut pe mine,in 1981 parintii mamei mele le-au vandut amandouara un apartament(contract de vanzare-cumparare);in 10983 parintii mei se despart iar tata scrie la tribunal si semneaza un act prin care el renunta la partea lui de apartament,acesta revenindu-i integral mamei mele...aceasta revine la numele de fata,iar in 1993 se recasatoreste cu tatal meu...in 2014 mama moare..intrebarea este daca tatal meu are vreun drept asupra apartamentului,stiind toate datele de mai sus?Multumesc frumos si astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:11, 7 Aprilie 2015
Daca mama se casatorea dupa divort cu o alta persoana atunci cel de-al doilea sot avea dreptul la o cota parte.
Prin urmare, acum tatal dvoastra in calitate de sot supravietuitor are aceleasi drepturi ca orice alta persoana care ar fi fost casatorita cu mama dvoastra.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! am nevoie sa ma ajutati in privinta unor lucruri ... Ionut2980 Ionut2980 Buna dimineata! Am nevoie sa ma ajutati in privinta unor lucruri pe care nu le cunosc destul de clar. Sunt singurul copil la parinti iar parintii au dobandit ... (vezi toată discuția)
Mostenire T Cessy T Cessy Tata a decedat. Succesiunea nu a fost facuta. Exista un apartament, o masina si un loc cu casa la tata( mostenirea din partea parintilor tatalui).Mama se ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare -cumparare alin2 alin2 Un sfat va rog. Mama este mostenitoarea unei proprietati rezultata in urma taxei de succesiune intre frati acestia neavind nici o pretentie la imobilul ... (vezi toată discuția)