avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amanare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amanare succesiune

Ce se intampla daca dupa ce am deschis la tribunal un proces pentru dezbatere succesiune,dar a venit taxa de timbru judiciar foarte mare(10000),intrerup acest proces din lipsa banilor?se mai considera ca dupa moarte mamei,m-am interesat ptr dezbaterea succesiunii?pot sa deschid aceasta succesiune dupa moarte tatalui?
dar care este motivul de se face la tribunal? si nu la notar?
poate costa mai putin.
daca se face dupa 2ani se plaste impozit de 1%.
trebuie sa face-ti si certificatul de mostenitor.
Daca nu achitati taxa de timbru care v-a fost pusa in vedere, cererea dvs se va anula.

Aveti posibilitatea de a formula cerere de ajutor public judiciar prin care sa solicitati - dupa caz - scutirea de la plata acestei taxe (daca nu aveti venituri sa achitati) sau reducerea/esalonarea (daca aveti venituri insa insuficiente).

O noua actiune in instanta se poate face oricand, dar tot veti avea de achitat taxa de timbru.

Puteti face o declaratie de acceptare a succesiunii la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii prin tribunal ioana.alexandra ioana.alexandra Daca nu am deschis succesiunea (au trecut 2,3 ani de la moartea parintiilor)exista posibilitatea ca mostenirea sa revina celui care sta mai aproape?? (vezi toată discuția)
Greseala in instanță . bună dimineața! problema începe cu o greșeală făcută de ... Lya23 Lya23 Bună dimineața! Problema începe cu o greșeală făcută de instanța judecătorească la succesiune si in loc de 1/2 din apartament au trecut 1/1. S-a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune marusca marusca Pe titlu de proprietate scrie asa: tata impreuna cu cei 3 frati au o suprafata de teren ca mostenitori ai tatalui lor. Doar un unchi mai este in viata,tatal si ... (vezi toată discuția)