avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pensie intretinere major
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pensie intretinere major

Buna ziua! Am cerut in instanta tatalui meu o pensie de intretinere in cuantum de 25% din venit,acesta lucrand in strainatate, fara contract, dar cu acte in regula de cca. 10 ani consecutiv. Acesta nu a fost de acord cu suma propusa de mine, oferindu-mi minimum pe economie din Romania. Procesul s-a incheiat in favoarea propunerii lui. Cand voi formula recurs, acesta este obligat sa-mi acorde suma hotarata in prima instanta sau se anuleaza aceasta hotarare si raman in continuare fara nici un venit ca si pana acum pana se finalizeaza recursul?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: otilia321 , utilizator 19:46, 7 Aprilie 2015
Daca apelul dvs. se va respinge ( hotararea instantei de fond este atacabila cu apel si nu cu recurs), atunci sentinta instantei de fond va ramane definitiva prin respingerea apelului, iar tatal dvs. va fi obligat sa va achite lunar pensia de intretinere stabilita conform dispozitivului acesteia.

Sa inteleg ca nu imi va plati iarasi multe luni de-acum incolo (poate tot 9 luni cat a durat in prima instanta) daca se va judeca apelul, pana la finalizarea acestuia?
ce articol de lege sa invoc cand fac cererea de apel la rubrica "in drept"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare catre instanta stabilire pensie in procent adi_2010 adi_2010 Ma judec din anul 2010. In 2011 s-a stabilit o pensie in suma fixa reprezentand cam 16% din veniturile tatalui. Inca nu se plateste acea pensie pentru ... (vezi toată discuția)
Recurs pensie intretinere umarius90 umarius90 Buna ziua. Am facut cerere sa se majoreze pensia de intretinere pe motiv ca mi-sa majorat salariul. A venit hotararea judecatoreasca cu o suma cu mult mai ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere - in suma fixa sau procent adi_2010 adi_2010 Ma aflu intr-un proces inceput in 2010, care,printre alte capete de cerere, are si \"stabilire pensie intretinere\". In apel s-a stabilit o suma fixa de 1000 ... (vezi toată discuția)