avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... card de credit dubios
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

card de credit dubios

In urma cu doi ani am contactat o societate pentru a-mi executa o lucrare de modernizare a apartamentului . Inainte de aincepe lucrarile am convenit ca plata , la sugestia reprezentantului prestatorului de servicii se va face cu plata in rate . Banii pentru serviciul respectiv urmau sa fie virati in contul executantului de o banca oarecare , care urma sa-mi emita un card de credit pe care sa-l alimenteze cu suma egala cu valoarea lucrarii , eu urmand , dupa spusele persoanei ce mi-a recomandat acest tip de plata sa alimentez acest card cu o suma lunara de aproximativ 75 lei ( care se zicea ca include rata +dobanda +alte comisioane ) . Am completat un formular , mi s-a confirmat de catre executant , care tinea legatura cu banca ca suma necesara achitarii lucrarii mi-a fost aprobata , si in cca 7 zile am primit acasa un card , insotit de o scrisoare prin care mi se spunea ca s-a aprobat cererea mea , ca afost emis cardul limita de suma de X lei , din care Y lei au fost virati executantului in schimbul lucrarii . Imi mai ramasesera vreo 30 lei pe card . Din pacate recent am aflat ca in acesti doi ani de cand platesc eu nu am achitat decat dobanda si comisioane , penalitati de intarziere in cazul depasirii platii de 45 lei / luna , si fata de suma initiala la aceasta data am cu aproximativ 300 lei mai mult de restituit . Ce e de facut ? Am solicitat in scris sa mi se trimita o copie a contractului de imprumut pe care eu nu stiu s-l fi semnat . Au trecut deja trei saptamani si nici un raspuns . Ce pot sa mai fac pentru lamurirea situatiei .
Cel mai recent răspuns: visirin , utilizator 13:17, 27 Iulie 2009
De la data ultimei mele interventii , cei de la o asa zisa firma EFG Retail suna si de 10 ori pe zi , pentru a comuniac afaptul ca exista o restanta de x lei si trebuie platita . De fiecare data le explic acelasi lucru , ca pana nu voi primi un exemplar al contractului in baza caruia a fost emis cardul , un extras de cont cu operatiunile facute de la data emiterii cardului si pana in prezent , si un grafic de esalonare a ratelor nu mai am ce sa discut cu ei . Am trimis deja trei ( 3) faxuri la departamentul de relatii cu clientii , unul in 25 mai , al doilea in 19 iunie si al treilea azi ( 06. iulie ) . Ce ma sfatuiti sa fac sa scap odata de aceste telefoane agasante ? Ce sa le mai spun? Nu vor nici cum sa inteleaga , cei care tot suna , ma sfatuiesc cu ,, intelepciune ''' sa ma adresez departamentului de relatii cu clientii , desi le-am spus de zeci de ori ca deja am facut acest lucru si ca nu am primit nici un raspuns . Ma inteb daca acesti oameni sunt intregi la cap !
Deoarece nu am mai vazut comentarii legate de acest subiect , revin cu ,, noutati '' Este posibil ca intre departamentele unei institutii sa nu existe comunicare ? De exemplu cei de la ,, Relatii cu clientii ''' nu discuta si nu comunica actele pe care le primesc in legatura cu un client cu cei de la ,, Recuperare credite '' ? . Este deasemenea foarte curios faptul ca am primit acasa o Somatie , de la un executor judecatoresc ,tocmai cu sediul in Constanta . Cand am vrut sa-i raspund in scris la somatie , dorind sa fac acest lucru prin transmiterea acestuia prin fax , si am cerut un numar la care se poate face aceasta transmisie , o domnita imi spune foarte surprinsa de intrebare , ca nu au asa ceva . Parca as fi intrebat-o daca au navete spatiale . Ma intreb daca nu exista comunicare intre departamentele aceleiasi institutii , cum ajung datele clientilor acestor banci ,, respectabile '' la terte persoane care probabil nu au nici o legatura cu banca .Curios nu ???/:">Astept comentarii !!!!!!:(
Revin asupra subiectului si va comunic ca urmare anumeroase solicitari scrise ( trei faxuri ) transmise la societatea emitenta acardului in care am solicitat sa mi se transmita un exemplar al contractului care astat la baza emiterii cardului respectiv si a unui extras de cont cu operatiunile efectuate de la data emiterii acestuia pana in prezent , mi s-au transmis : cererea de emitere a unui card ( nu se specifica tipul ) semnatura solicitantului , a carui date sunt inscrise in cerere nefiind autentica ( semnatura este a unei alte persoane ) conditiile generale de emitere a unui tip de card de credit , purtand aceeasi semnatura ca si cererea . Am studiat cu atentie semnatura , nu seamana nici pe departe cu cea a persoanei cu datele careia a fost completata cererea si nici macar a vreunui membru din familia acestuia . Se vede de la o posta ca semnatura este falsificata . Ce este de facut in acest caz ? Au sunat cei de la banca emitenta , foarte increzatori ca mi-au trans mis actele solicitate , dar s-au cam dezumflat cand le-am spus ca acele acte nu poarta semnatura persoanei pe numele caruia a fost emis cardul , ca apare in extrasul de cont o suma ca fiind comision de administrare lunara si daca fac o simpla operatiune matematica de impartire , din aceste date rezulta ca acel credit urma sa fie restitut de beneficiar in 8400 si ceva de luni . Absurd nu ? Mi- au cerut sa le dau un raspuns in scris , si sa le relatez toate aceste lucruri . Ce ma sfatuiti , sa le raspund sau pur si simplu sa nu iau in considerare actele transmise , acestea fiind trimise fara simplu prin posta , fara recomandata sau confirmare de primire ?
Va rog sa ma sfatuti ce ar fi mai bine da facut in cazul relata mai sus? Sa le dau un raspuns scris sau sa-i ignor pur si simplu , ei neavnd nici o dovada ca mi-au transmis actele , care asa cum am aratat poatra semnaturi false ! Daca le dau un raspuns in acest sens se pot folosi de el ca o dovada a faptului ca recunosc debitul pe care [pretind ei ca il datorez sau sa astept urmatoarea miscare si sa ma folosesc de actele primite ca dovada a comiterii unui fals ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire george2015 george2015 Ajutați - ma sa inteleg În urma credit avut la ING, după neplata a 5 rate am ajuns la o înțelegere cu banca, nu cu un executor ci cu banca, un angajat ... (vezi toată discuția)
Card de credit cetelem achitat, instiintare executare silita lucianmiclea lucianmiclea buna ziua, detin un card de credit de la cetelem asociat unui contract de credit mai vechi si achitat integral...cardul actal a fost reactivat si nefolosit pe ... (vezi toată discuția)
Retinere din cont fara fi instiintat ff38 ff38 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie delicata si anume;in urma cu aproape doi ani am fost de acord sa girez o ruda pentru un credit de refinantare ... (vezi toată discuția)