avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... un sfat , va rog
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

un sfat , va rog

buna ziua, am nevoie de un sfat va rog frumos .. sa va povestesc depre ce este vorba. un prieten de-al meu a fost taiat pe fata de un vecin , a facut reclamatie la politie si si-a scos ceritficat medico-legal ( a primit 14 zile ), pe obraz i-a ramas o cicatrice de 9 cm .. imi puteti spune va rog frumos daca cel care la taiat o sa faca puscarie?la ce infractiune o sa fie incadrat? trebuie sa va mai spun ca fapta a fost planuita pentru ca faptasul a venit de acasa cu cutitul in buzunar si a spus dinainte ce vrea sa il taie pe fata, si victima are 3 martori care pot da declaratie .. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 18:14, 24 Iunie 2009
Victima se poate constitui parte civila si sa ceara atat daune materiale cat si daune morale.
Daca inculpatul nu poate plati, in cazul in care ar fi condamnat cu executare, nu-si va putea cere reabilitarea.
Si aici ar mai fi discutii: daca este condamnat cu suspendare se poate cere revocarea daca nu plateste din rea-credinta.
Sau, poate chiar sa nu fie condamnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava justis justis in caz de vatamare corporala grava se poate da ca pedeapsta inchisoare cu suspendare? Sau mai bine zis care poate fi pedeapsa minima? Poate exista impacarea ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala in ncp - pedeapsa maxima claudiaivan claudiaivan am o pb,am o plangere pe rol,dar dosarul este inca la politie,fiind vb de o agresiune impotriva fiului meu cu 27 de zile de ingrijiri de la IML. cu vechiul cod ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Bianca_85 Bianca_85 Buna ziua, as avea nevoie de un sfat, in legatura cu o vatamare corporala care a avut loc care a avut loc acum 4 ani si lui X i s-a rupt falca si ... (vezi toată discuția)