avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vizitala domiciliu in timpul concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vizitala domiciliu in timpul concediului medical

Buna seara,
Am fost vizitat la domiciliu de niste reprezentanti ai firmei angajatoare(printre care si un medic), pe durata concediului medical.
Fara sa se legitimeze, mi-au intrat in casa si au inceput sa-mi puna intrebari referitoare la diagnostic si tratament. In prima faza am refuzat sa le dau informatiile, insa medicul mi-a spus ca asa se procedeaza.
Ce masuri legale se pot lua impotriva acestora? Pe cine sa reclam si unde?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 11 Aprilie 2015
Puteti sesiza Casa de asigurari de sanatate din judetul dvs., in scris, cu nr. de inregistrare/ data si sa descrieti modul cum s-a desfasurat actiunea de verificare.
Daca puteti prezenta un document din care sa rezulte agravarea starii dvs. de sanatate puteti sa il anexati in copie xerox la sesizare.
@ BMW123

art.253 C.mun.
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
(2) In cazul in care angajatorul refuza sa il despagubeasca pe salariat, acesta se poate adresa cu plangere instantelor judecatoresti competente.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare concediu medical alinapencu alinapencu Buna ziua, In cazul in care am un salariat care a intrat in concediu medical ( ex.cod 01), cum il pot verifica? Care sunt pasii pe care eu, in calitate de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical marii_loon marii_loon Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca declaratia pe proprie raspundere privind domiciliul in cazul in care esti in concediu medical se depune la ... (vezi toată discuția)
Verificare la domiciliu concediu medical smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Am un angajat care m-a informat in scris ca incepand de azi e in concediu medical. Informarea s-a facut ... (vezi toată discuția)