Buna ziua,
O sa am un proces cat de curand, avocatul mi-a zis ca pot aduce maxim 2 martori, ca rar se accepta de instanta 3, eu as vrea sa aduc cat mai multi martori, este posibil acest lucru, sau intradevar se pot aduce maxim 3 martori ?
Daca aveti posibilitatea, dvs. puteti aduce... si o armata de martori. :)
Dar, judecatorul este cel in masura sa accepte sau nu audierea martorilor precum si numarul acestora.
In functie de obiectul procesului, judecatorul poate dispune audierea a 1, 2, 3 sau mai multi martori... sau uneori niciunul.
Scopul audierii martorilor in proces este de a convinge judecatorul ca cele solicitate de dvs. prin actiune sunt reale si ca aveti dreptate.
Daca judecatorul apreciaza ca este edificat asupra spetei dvs. numai prin audierea unui singur martor (sau 2-3 martori) atunci, degeaba insistati dvs. sa aduceti la proces... o armata de martori, pentru ca vi se va respinge aceasta solicitare.
p.s. este bine ca aveti un avocat! sfat: ascultati intotdeauna de avocatul pe care il aveti; el stie mai bine decat oricine altcineva cazul dvs. iar sfaturile lui vor fi intotdeauna mai bune decat cele venite de pe forum-uri :)
În proba cu martori aveți grijă ca aceștia să fi constatat, perceput evenimentele cu propriile lor simțuri,(proprius sensibus) nu din auzite, din descrierea altora.
Declarațiile acestora să nu fie contradictorii. Ei să nu se afle în stare de dușmănie cu adversarul d-voastră, să nu fie angajat al d-voastră,
Avocatul d-voastră știe bine cazul și vă va povățui ca atare.
puteti incerca dvs propuneti, instanta admite sau nu....eventual va pune sa alegeti intre acestia....in functie de ce anume vreti sa dovediti cuacestia....