avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinta in rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinta in rate

Buna Ziua, am gasit sa cumpar o garsoniera in rate pe 5 ani cu avans 15%. Din cate am inteles cel mai bine pt mine e V/C cu ipoteca/privilegiu si transferul dreptului de proprietate la data incheierii contractului de V/C, adevarat?

Vanzatorul e un fel de prieten de familie, si stiu ca are niste afaceri care nu ii merg prea bine, daca intra in faliment si e scos dator la fisc, risc eu ceva? Poate sa imi ia garsoniera si sa pierd banii platiti?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
danmarc03, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:24, 8 Aprilie 2015
Nu veti pierde garsoniera. ( sa intocmiti actul de vanzare la pretul real), in cel mai rau caz veti avea de platit ratele in contul lichidatorului , sau executorului dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate dezvoltator lucianrosca lucianrosca Se da urmatoarea speta; se face un contract de vanzare - cumparare pentru o casa, plata in rate la dezvoltator. Transferul proprietatii se face la plata ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament in rate Osanca Osanca Buna ziua, vand un apartament si primesc avans suma de 1000euro, diferenta urmand sa mi se plateasca in rate egale lunar, pe o perioada de 5 ani.Pentru mine ... (vezi toată discuția)
Am un apartament de vanzare si clientu nu are toata suma.ce acte la notar se pot incheia? io_aura io_aura Am un apartament pus in vanzare,iar agentia m-a contactat ca au un clint dar clientu nu are toata suma urmand sa ne dea jumatate din suma acum si jumatate in ... (vezi toată discuția)