avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... competenta teritoriala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

competenta teritoriala

Am o problema cu competenta teritoriala la introducerea actiunii de divort, intrucat reclamantul si parata au domicilii separate in cartea de identitate, si rezidenta in spania,unde au locuit in fapt timp de 3 ani.Intrebarea mea este unde trebuie sa fie introdusa cererea de chemare in judecata?am vazut ca potrivit art.607 Cod pr.civ competenta ar fi judecatoria in circumscriptia careia isi are domiciliul parata.
As dori sa stiu daca poate fi retinut ca cei 2 au locuit ultima oara in tara,timp de 3 luni la domiciliul reclamantului.Poate fi retinuta asta pentru a fio introdusa actiunea la domiciliul reclamantului?
VA MULTUMESC,
Cel mai recent răspuns: stefanspania , utilizator 19:47, 24 Iunie 2009
Daca partile sunt de acord .... pot declara ca au avut ultimul domiciliul comun .. oriunde .. pentru a le fi usor.
Posibil insa sa trebuiasca sa rezolvati problema prezentei reclamantului la judecata daca spuneti ca este rezident in Spania. Nu e imposibil de rezolvat .. dar trebuie sa aveti chestiunea in vedere.
Reclamantul se poate prezenta, nu asta este problema, de comun de acord nu pot fi pentru ca parata nu este de acord cu divortul.Problema se pune unde va trebui el sa depuna cererea,intrucat daca ar trebui sa mearga la locul unde are ea locul de domiciliu in tara,ar fi mai greu
Spuneam sa fie de acord in privinta locului pe care il declara ca ultim domiciliu comun al sotilor. Nu in sensul de a fi de acord cu desfacerea casatoriei.
nu /vas recomanda sa/l depuneti nicidecum in Spania deoarece v/a trebui recunoscuta sentinta in Romania obligatoriu daca sunteti cetateni romani . Deci v/ati complica eu am avut divort in Spania si de 5 ani si inca nu s/a terminat suntem la recunoastere in tara . Asa ca in sase luni puteti termina divortul fara complicatii in tara . Daca ultimul domiciliul comun inainte de despartire a fost in Romania .dealfel se poate in tara deoarece sunteti cetateni Romani si unul cel putin aveti domiciliul permanent in RO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort condrea doru condrea doru As vrea sa ma luminati si pe mine cu o problema,daca se poate.Am o cunostinta care este cununata cu acte in gemania. (Casatorie pentru acte).Iar acuma traieste ... (vezi toată discuția)
Se poate divorta? GhitaAurelian GhitaAurelian Buna ziua.As dori sa stiu daca sotia mea ,care se afla in Spania ,poate divorta acolo?Mentionez ca are contract de inchiriere,deci domiciliu temporar,nu are ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori domiciliu parat necunoscut rog raspuns urgent ralucagogiltan ralucagogiltan casatoria a fost incheiata in romania, ultimul domiciliu comun fiind in tara. ulterior cei doi soti au plecat in strainatate, unde nu au locuit impreuna. ... (vezi toată discuția)