avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vechime in specialitate.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vechime in specialitate.

Doresc sa intreb daca am avut concediu de maternitate in perioada 28.05.2003 -14.07.2005 se considera acum vechime in specialitate ? Doresc sa ma inscriu la un concurs si mi se cer minim 9 ani in specialitate.In profesie am 7 ani jumatate munciti,dar cu maternitatea as avea noua ani, dar nu stiu daca acea perioada mi se considera acum vechime in specialitate, caci OUG 124/2012 mentioneaza acest aspect, ca si perioada de maternitate se considera vechime in specialitate.Multumesc mult.
"Respectarea dreptului european şi rangul acestuia în raport cu dreptul
naţional este o obligaţie a României ca stat membru al Uniunii Europene şi o
obligaţie a judecătorilor în aplicarea normelor de drept. Încălcarea acestei
obligaţii poate să atragă răspunderea juridică"

[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2015
ptimi79, utilizator
Un articol publicat pe unele site-uri nu are prea mare relevanta pentru subiectul acestui topic.

V-am aratat textele de lege din tara si nu ce s-a publicat pe alte siteuri.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va recomand sa studiati si dreptul comunitar, nu doar legea romana. Atunci intelegem mai bine legile noastre, intentia legiuitorului si interpretarea corecta.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cunosc destul de bine si dreptul comunitar.
In ceea ce priveste art,15 invocat de dvs., am gasit mai multe decizii prin care Curtea Constitutionala a statuat ca "un act normativ nu este retroactiv atunci când modificã pentru viitor o stare de drept nãscutã anterior şi nici atunci când suprimã producerea în viitor a efectelor unei situaţii juridice constituite sub imperiul legii vechi, pentru cã în aceste cazuri legea nouã nu face altceva decât sã reglementeze pentru perioada ulterioarã intrãrii ei în vigoare, adicã în domeniul ei propriu de aplicare". Parere pe care am exprimat-o si eu anterior.

DECIZIE nr. 784 din 3 iunie 2010 (cu privire la dispozitii prin care s-au schimbat criteriile de angajare a managerului de spital, modificare legislativa care s-a aplicat si managerilor deja angajati, nu doar celor care se angajeaza dupa modificarea legislativa)

Alte discuții în legătură

Perioada de ccc este vechime in specialitate - se aplica si in cazul meu oug nr. 124/2011? alia2 alia2 Buna ziua, In perioada noiembrie 2009 - august 2011 am beneficiat de concediul de crestere copil pana la doi ani. Stiu ca la sfarsitul anului 2011 a aparut ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere a copilului=vechime in specialitate? Ramona24 Ramona24 Buna ziua! Exista vreun act normativ care sa reglementeze faptul ca , concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani este considerata si vechime in ... (vezi toată discuția)
Vechimea in specialitate vasilchia vasilchia din 2 ian.2010 pana la 2 ian 2012 a fost in concediu pentru crestere copil ( primul copil); din 14 iulie 2012 si in prezent este in CCC al 2-lea copil. Ma ... (vezi toată discuția)