avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inregistrare divort pronuntat in SUA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inregistrare divort pronuntat in SUA

Fratele meu, plecat de 20 ani in SUA impreuna cu sotia, a divortat acolo. Fosta sotie a venit in Romania si a inregistrat la tribunal, conform prevederilor legale, divortul. Fratele meu trebuie sa-si innoiasca pasaportul iar Consulatul roman din SUA ii cere, printre alte documente, dovada si numarul inregistrarii divortului la tribunalul din Romania. Nu stiu unde sa ma adresez pentru a rezolva aceasta problema.
Va rog sa-mi dati un sfat (solutie) in aceasta problema.
Va multumesc.
Corina
Cel mai recent răspuns: Nik , utilizator 12:50, 18 Septembrie 2005
Puteti solicita emiterea unei copii legalizate a hotararii de recunoastere a unei hotarari judecatoresti pronuntate in strainatate. Aveti 2 posibilitati: 1. Solicitati o procura de la frratele d-ra in acest sens ( procura trebuie sa indplineasca anumite conditii ) si depuneti cererea de rigoare la tribunal.
2. Adresati-va la un avocat.
Pentrtu mai multe detalii imi puteti trimite un mesaj privat si o sa va raspund
Nik

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort anglia blackpool blackpool Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Legalizarea divortului extracomunitar stoianav stoianav Buna ziua! As dori o lamurire daca este posibil, la problema mea si anume: Am fost casatorita cu un cetatean japonez, de care am divortat in mai 2012. ... (vezi toată discuția)
Adopție internaționalã AndraPavel AndraPavel Buna ziua,am si eu o problema....fratele meu locuiește cu mama in America,împreuna cu soțul acesteia.el a fost adoptat de soțul mamei si acum ... (vezi toată discuția)