avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate pe numele unui minor in varsta de 1 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate pe numele unui minor in varsta de 1 an

buna ziua ! as vrea sa construiesc o casa si pentru siguranta copilui meu in caz de divort cu sotul sau deces al unuia dintre noi copilul sa fie singurul beneficiar al bunului.este posibil sa trec casa pe numele minorului de un an fie direct sau daca nu as putea pune clauza ca in cazul unui divort sau deces copilul sa ramana cu bunul si nu unul din parinti sau eventuali frati???va multumesc
Cel mai recent răspuns: alinamariah , utilizator 15:10, 8 Aprilie 2015
La ce anume va referiti cand spuneti "eventuali frati"?

In cazul in care veti mai avea copii nu doriti ca acestia sa aiba aceleasi drepturi ca si copilul actual??

Pentru a inscrie imobilul pe numele acestuia trebuie stabilit un tutore care sa poata lua decizii in numele acestuia pana la majorat. Nu poate fi tutore niciunul din parinti.

Aveti in vedere ca in cazul in care nu decedati pana la implinirea varstei de 18 ani copilul va putea sa vanda imobilul fara acordul dvoastra. deoarece nu ii puteti impune nicio obligatie din acest punct de vedere.
eventuali frati ma refer la divort si alti copii da
si stiu ca copilul poate sa vanda casa imediat dupa 18 ani si ar fi o problema pt ca nu pot stii ce drumuri apuca .dar daca noi parinti am fi proprietari si in caz de divort sau deces sa raman copilul proprietar se pot pune clauze??sau ce mai exact ar trebui sa fac ca acest bun sa ramana copilui??si sa poata sa faca ce vrea cu el in momentul in care are maturitatea necesara.mai exact nu m-ar deranja daca la varsta de 25 ani sau dupa casatorie vrea sa vanda
sau exista posibilitate unui act intre noi doi prin care in caz de divort sau deces copilul sa ramana proprietar la o anumita varsta??
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
alinamariah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. eu și soțul meu dorim sa cumpărăm pe numele copilului ... Osmanica Osmanica Bună ziua. Eu și soțul meu dorim sa cumpărăm pe numele copilului nostru minor(6 ani), un apt. Putem sa trecem o clauza în contract prin care copilul sa ... (vezi toată discuția)
Testament sau act de v.c. ? Davidiana Davidiana Buna seara. Va rog respectuos sa ma ajutati in a-mi clarifica o situatie: posed in tara o casa . deoarece nu am copii as dori sa o las nepotelului meu ( 10 ... (vezi toată discuția)
Mostenire 9999 9999 suntem 2 surori iar tatal nostru a zis ca ii face acte mamei pe casa,dar problema este ca tatal nostru mai are in copil din prima casatorie care ii poarta ... (vezi toată discuția)