avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Delapidare-recunoasterea vinovatiei-pedeapsa cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Delapidare-recunoasterea vinovatiei-pedeapsa cu executare-apel

buna ziua voi fii condamnat la inchisoare pentru delapidare , desi m-am autodenuntiat nu am reusit sa restitui nimic din suma sustrasa am recunoscut faptele pot beneticia de reducerea pedepsei cu 1/3? este primul termen voi fii incarcerat imediat dupa sentintia sau mai am sanse sa mai stau citeva zile?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:11, 12 Aprilie 2015
Ar fi bine sa achitati si ceva din prejudiciu.
Cat este prejudiciu?
Daca uzati de procedura simplificata a recunoasterii vinovatiei, respectiv recunoasteti faptele asa cum au fost descrise in actul de inculpare si solicitati ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, cu exceptia inscrisurilor in circumstantiere (pe care aveti posibilitatea sa le solicitati si sa le administrati), puteti beneficia de reducerea limitelor de pedeapsa cu 1/3.
Dupa pronuntarea sentintei instantei de fond, veti primi o copie a minutei hotararii, iar de la data comunicarii acesteia, aveti posibilitatea sa formulati apel in termen de 10 zile de la comunicare.
Apelul formulat in termenul mai sus aratat, suspenda executarea sentintei instantei de fond pana la solutionarea acestuia de catre instanta de apel.
Ulterior dupa redactarea hotararii ( cel mult 30 de zile de la pronuntare), veti primi si hotararea motivata, astfel ca dupa comunicare veti putea motiva si dvs. apelul formulat.

:rtfm:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
In situatia in care mai aveti nelamuriri/ intrebari suplimentare legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa folositi optiunea \" raspunde\".
Multumesc pentru intelegere.
vasiledela4 a scris:

va rog sa ma ajute cineva la primul termen la caz de delapidare cu sentintia de condamnare cu executare pot face recurs sau trebuie sa ma duc la puscarie in ziua sentintei

patrascu razvan a scris:

Daca s-a judecat fondul, se poate declara apel, nu va duceti la puscarie.




Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de apel alpinalucian alpinalucian buna ziua! In cat timp pot face apel la sentinta instantei de fond? posibil sa nu fiu in tara la momentul pronuntarii sentintei instantei de fond, vreau sa ... (vezi toată discuția)
Termenul de apel sampadri sampadri Buna ziua, In urma pronuntarii unei sentinte civile avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale, definitiva si executorie de drept, cu termen de apel de ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare aledical aledical Buna seara am savirsit o delapidare procurorul a schimbat incadrarea la deosebit de grava de la 10-20 ani nu am reusit sa restitui din bani dar am colaborat cu ... (vezi toată discuția)