avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa solicit probe daca nu am formulat cereri si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa solicit probe daca nu am formulat cereri si exceptii in procedura camerei preliminare?

Sunt inculpat intr-un dosar de braconaj. Nu am invocat exceptii la rechizitoriu pentru ca in perioada descrierii faptelor retiunte din convorbirile telefonice eram operat si mobilizat la pat. Am vorbit la telefon diverse dar nu am executat, am iesirea din spital.
Daca nu am avut exceptii la rechizitoriu, pot sa mai solicit probe , inscrisuri, audierea martorilor.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:04, 23 Iulie 2016
Da, aveti aceasta posibilitate in situatia in care nu uzati de procedura simplificata, respectiv a recunoasterii vinovatiei ( in aceasta procedura sunt admise ca probe doar inscrisurile in circumstantiere).
Puteți cere probe la primul termen de judecata după camera preliminara.
Este vorba de apărări de fond și se poate.

Inițial am impresia ca era mare confuzie pe aceasta tema dar acum lucrurile s-au lămurit și toți judecătorii cunosc acest lucru.
:rtfm:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
ileana7 a scris:

Buna ziua,
Sunt inculpat intr-un proces, nu am invocat exceptii in camera preliminara. Suntem 7 inculpatii. Pentru 2 inculpati s-a admis exceptia omisiunii de a descrie fapta si a trimis cauza la procuror pentru a dispune daca retine sau o trimite in judecata.
Eu , nu am formulat exceptii, nu-mi recunosc faptele din rechizitoriu.
Ce se intimpla la judecata?

CristinaPaisa a scris:

Veti propune administrarea de probe: martori, expertize, tot ce va poate sustine punctul de vedere.

danpopescu2011 a scris:

Conf.art.374 NCPP
(1)"La primul termen la care procedura de citare este legal indeplinita si cauza se aflla in stare de judecata,presedintele dispune ca grefierul sa dea citire actului prin care s-a dispus trimiterea in judecata,ori,dupa caz, a celui prin care s-a dispus inceperea judecatii sau sa faca o prezentare succinta a acestuia.

(2)Presedintele explica inculpatului in ce consta invinuirea ce i se aduce,il instiinteaza pe inculpat cu privire la dreptul de a nu face nici o declaratie ,atragandu-i atentia ca ceea ce delcara poate fi folosit impotrivasa, precum si cu privire la dreptul de a pune intrebari coinculpatilor ,persoanei vatamate,celorlalte parti,martorilor,expertilor si de a da explicatii in tot cursul cercetarii judecatoresti,cand socoteste el necesar."

De asemenea,puteti propune probe care trebuie sa arate faptele si imprejurarile ce urmeaza a fi dovedite,mijloacele prin care pot fi administrate aceste probe,locul unde se afla aceste mijloace,iar in ce priveste martorii si expertii,identitatea si adresa acestora. [Art.374(6)NCPP]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare-recunoasterea vinovatiei-pedeapsa cu executare-apel vasiledela4 vasiledela4 buna ziua voi fii condamnat la inchisoare pentru delapidare , desi m-am autodenuntiat nu am reusit sa restitui nimic din suma sustrasa am recunoscut faptele ... (vezi toată discuția)
Recunoaștere învinuire Larisa. Larisa. Bună ziua! Cum se desfășoară practic procedura recunoașterii învinuirii? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Recunoasterea in totalitate a faptelor din rechizitoriu art. 320 indice 1 c.pr.pen. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In art 320 ind. 1 alin 2 C.pr.pen. se prevede ca nu se admit decat inscrisuri in circumstantiere. Daca se depun insa inscrisuri care combat faptele descrise ... (vezi toată discuția)