Va supun atentiei urmatoarea situatie: sunt asociat la o societate cu raspundere limitata. Administratorul, fara sa stiu absolut nimic, a reziliat contractul de inchieriere al spatiului unde ne desfasuram activitatea. Nu trebuia hotarare AGA, sau notificarea mea in vreun fel? Mentionez ca nu mai am voie sa intru in spatiu, acolo exista mobilier , aparatuta electronica la care nu am acces, nu doreste sa imparta nimic din aceste bunuri cu mine, in conditiile in care am paticipat cu 50 % la achizitia tuturor celor mentionate. De asemenea, la momentul incheierii contractului s-a achitat o garantie , contavaloarea a 2 luni de chirie.
Va rog sa imi spuneti daca este legal cum a procedat si ce pot face eu incontinuare pentru a recupera ceva .
Legalitatea modului de actiune al administratorului depinde excusiv de ce puteri i-ati conferit acestuia prin statut sau contractul de mandat.
Evident in calitate de asociat cu 50% aveti tot dreptul sa luati hotarari in ceea ce priveste decizii de administrare a societatii si evident prin hotararea AGA sa luati deciziile importante cu privire la activitatea societatii. Prin hotarare AGA puteti sa ridicati mandatul administratorului, dar se pare ca acesta are si calitatea de asociat 50%, ceea ce nu va ajuta deloc.
Daca ati achitat 50% din costul mobilierului si echipamentelor, se presupune ca ati creditat firma si vi s-au emis chitante pentru sumele avansate. Va sfatuiesc sa verificati o balanta. Daca nu, veti obtine cel mult cei 100 lei, cota-parte din capitalul social.
Bunurile nu va apartin personal, ci apartin societatii, fapt pentru care nu puteti intra in posesia acestora decat dupa lichidarea persoanei juridice.
Cereti in scris administratorului cu confirmare de primire situatiile contabile si o situatie la zi a inventarulului. Functie de acestea veti putea demara o actiune penala impotriva lui (pentru abuz de incredere sau delipidare, daca e cazul) sau civila.
Am fost la politie si dupa ce am expus situatia am fost sfatuita sa fac o plangere si sa o depun direct la parchet pentru a scurta drumurile. au considerat ca a fost premeditata aceasta actiune .
Revocare administrator
Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)