avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CHELTUIELI DE JUDECATA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

CHELTUIELI DE JUDECATA

Suma exacta a cheltuielilor de judecata « trebuie specificata » in hotarîrea judecatoreasca ?
Cum se recupereaza, de cine, unde si în cat timp?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:45, 8 Aprilie 2015
Instanta dispune prin hotarare cuantumul cheltuielilor de judecata
Recuperarea debitului intra in sarcina partii in favoarea caruia instanta a dispus hotarare favorabila
Cheltuielile de judecata se recupereaza fie prin plata directa de catre partea in sarcina caruia instanta de judecata a dispus hotarare judecatoresca de achitare cheltuieli de judecata,fie prin executarea silita a acestuia prin executor judecatoresc responsabil domiciliului debitorolui
Recuperare cheltuieli de judecata este conditionata de starea de solvabilitate a debitorului
In dispozitivul hoatararii judecatoresti se trece si c/val.cheltuielilor de judecata, care se recupereaza de la partea care a cazut in pretentii(care a pierdut procesul),daca plata cheltuielilor de judecata nu se face de buna voie,veti apela la un executor judecatoresc ptr.executare silita.Recuperarea se face in cadrul termenului general de prescriptie de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt masina- recuperare prejudiciu ybi32 ybi32 Buna seara.Am o nelamurire,daca ati putea sa imi raspundeti.Acum 2ani ni s.a furat masina de catre un baiat ce nu avea permis si a distrus.o in proportie de ... (vezi toată discuția)
Recuperare costuri executare cuziamusia cuziamusia Buna ziua In civil, in calitate de reclamant am obtinut succesiv sentinte favorabile la judecatorie, tribunal si curtea de apel. In fiecare sentinta partea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare silita abriegal abriegal Avem o hotarare judecatoreasca intr-o speta de granituire. Vecinii respectivi continua sa ne creeze probleme de fiecare data cand intram pe aceea portiune de ... (vezi toată discuția)