avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calcul pensie alimentara

Buna ziua,
Eu si sotul meu dorim sa divortam la notar. Impreuna avem 2 copii, unul de 3 ani si unul de 10 luni. Momentan eu sunt in concediu de crestere copil, din care mai am de efectuat 1an si o luna maxim. Eu impreuna cu copiii avem un venit de 1350 lei format din indemnizatia mea plus alocatia lor. Sotul are venit lunar fix de 4500 lei plus venit cu caracter permanent la 3 luni de aprix 10000 lei. Media veniturilor in anul 2014 a fost de 7700 lei. Sotul meu are un credit prima casa de 260€ plus un alt credit de 500 lei. El doreste sa ne acorde o pensie alimentara de 1500 lei, sa ramanem in apartamentul lui urmand ca apoi sa-i platim tot lui o chirie 260€.
Intrebarile mele sunt legate de urmatoarele aspecte:
1. In cazul in care ajungem in instanta ce sanse am sa pastrez numele lui?
2. cum se calculeaza pensia alimentara? As putea sa obtin 33% din veniturile lui nete totale: lunare plus trimestriale avand in vedere:
- suma pe care mi-a propus-o, 1500 lei reprezinta 33% din veniturile lunarefixe fara a fi luate in calcul veniturile trimestriale cu caracter permanent....2400 lei ar reprezenta 33% din veniturile totale medii pe 2014
- ca a obtinut venituri trimestriale in ultimii 5 ani in mod constant
- cheltuielile pe care le avem eu si copiii..chirie 260€ in mod special..pe care i-o dam tot lui
- varsta fetelor..chiar daca ma intorc la munca venitul meu nu ar fi imediat unul mult mai mare plus as avea nevoie de o bona full time pt fetita mica
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
DoamnaS, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 22:20, 10 Aprilie 2015
1500 de lei pensie pt 2 copii e o pensie buna, nu cred ca veți obține mai mult în instanta, mai ales ca 1500 reprezinta 1/3 din venitul lui lunar constant. La stabilirea pensiei, i se cere adeverinta cu venitul lui pe ultimele 6 luni, conteaza deci cifrele oficiale și ce reprezinta acel venit suplimentar. De asemenea, se ia în calcul și alte obligații ale tatălui.
Șansele sunt și mai mici dacă după ce v-ați înțeles la notar va adresați instantei.
Încercați sa mai negociați la chirie.
Veniturile lui trimestriale au caracter permanent. Pe fisa fiscala de pe 2014 are o medie a venituluilui de 7700 lei. Pe fisa fiscala din 2013 chiar mai mult. Ceea ce-mi ofera el este 20% pt amandoi copiii. Sa nu mai punem la socoteala ca va obtine venituri si din chirie :)
Mi se pare corect sa ne raportam totusi la veniturile lui, nu la 1500 lei care da, poate fi o suma buna. Stilul de viata al copiilor se schimba: renunta la inot, renunta la gradinita privata, mergem cu autobusul, mananca mai multa paine in loc de legume, renunta la lucruri noi cumparam de la second, inchidem asigurarea de studii,....
Ce allte obligatii? Poate sa-l oblige cineva sa vina macar sa vada copiii?Poate sa-l oblige cineva sa aiba grija de copii altfel decat din pct de vedere financiar?
Nu mi se pare corecta suma propusa de el avand in vedere veniturile lui. Nu doreste sa se implice in ingrijirea, educarea si cresterea copiilor...dar in acelasi timp nu doreste sa renunte la custodie. Cu siguranta atunci cand va fi sa inscriu copii intr-o forma de invatamant va trebui sa astept dupa aprobarea tatalui de mi-or sari capacele. Sincer mi se pare rea-vointa si lipsa de asumare a responsabilitatilor pe care si le-a creat de bunavoie si nesilit de nimeni si mi se pare o lacuna a sistemului juridic daca intr-adevar nu se poate face nimic. Mie nu-mi trebuie banii lui. Sa deschida un cont pe numele copiilor...orice...doar sa contribuie in mod corect si responsabil prin implicare, financiar...cum doreste.
Mai exista varianta sa îl dați de pe acum în judecata pentru pensie alimentara, se poate și fără sa fiți divortati. Solicitați instanței sa va stabilească pensia în procentm din venitul lunar net, nu în suma fixa. De regula, instantele acorda procentul maxim
Apoi, după ce obțineți hotărârea pentru pensie, mergeți și divorțați la notar dacă dl va mai fi de acord sau puteți divorța tot prin instanță.
Rămâneți sa locuiți cu chirie acolo, dar faceți contract de închiriere. Ii motivați domnului ca oriunde va mutați tot veți solicita încheierea unui contract, așa ca rămâne la latitudinea dumnealui dacă vrea sa încheie contract sau nu, caci dv tot veti da bani pe chirie. După ce încheiați contract, solicitați frumos ca procentul de pensia alimentara sa se aplice și asupra sumei încasate cu titlu de chirie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara TOS55555 TOS55555 ce sanse sunt pt majorare pensie alimentara .am 2 copii si s-a stabilit pensie 24 % pt amandoi.Fostul sot plateste rate la banca si insttanta a considerat sa ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie alimentara regalino regalino Buna ziua, sunt divortata cu hotarare definitiva si irevocabila, cu doi copii minori si in sentinta scrie ca tatal copiilor sa plateasca o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara GETA26 GETA26 buna seara Eu am divortat in 2011 si de atunci fostul sot imi plateste o pensie lunara fixa de 550 lei pentru 2 copii. Zilele trecute am avut surpriza ... (vezi toată discuția)