avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... acest articol exista sau nu in lege si de ce nu-l ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

acest articol exista sau nu in lege si de ce nu-l gasesc?

am gasit acest articol din OUG 59/2009

cum ca in legea 317/2004 se introduce art. 45^1 cu urmatorul continut:
(2) Orice semnalare privind activitatea necorespunzatoare a judecatorilor si procurorilor, gresit indreptata la instante sau parchete, va fi inaintata inspectiei judiciare in termen de 5 zile de la inregistrare.

la adresa:
[ link extern ]

dar nu gasesc nici o lege 317/2004 actualizata cu acest text, iar legea 36/2011 prin care s-a aprobat OUG 59/2009 nu pare sa contina acest text

Ce s-a intamplat cu acest text de lege? E lege? Nu e? A intrat in vigoare? S-a schimbat OUG 59/2009 inainte de a fi aprobat?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 20:48, 8 Aprilie 2015
Art. 45indice1. - (1) În cadrul cercetării disciplinare se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice alte date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei. Ascultarea celui în cauză şi verificarea apărărilor judecătorului sau procurorului cercetat sunt obligatorii. Refuzul judecătorului sau procurorului cercetat de a face declaraţii ori de a se prezenta la cercetări se constată prin proces-verbal şi nu împiedică încheierea cercetării. Judecătorul sau procurorul cercetat are dreptul să cunoască toate actele cercetării şi să solicite probe în apărare.
(2) Cercetarea disciplinară se desfăşoară cu respectarea dispoziţiilor legale referitoare la informaţiile clasificate şi la protecţia datelor cu caracter personal.
(3) Cercetarea disciplinară se suspendă atunci când împotriva judecătorului sau procurorului cercetat s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru aceeaşi faptă.
(4) Organul de urmărire penală este obligat să comunice Consiliului Superior al Magistraturii şi Inspecţiei Judiciare, într-un termen rezonabil, actul prin care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale.
(5) Suspendarea cercetării disciplinare se dispuse de inspectorul judiciar prin rezoluţie şi operează până când soluţia pronunţată în cauza care a motivat suspendarea a devenit definitivă. Dispoziţiile alin. (4) se aplică în mod corespunzător.
(6) Cercetarea prealabilă se efectuează în termen de 60 de zile de la data dispunerii acesteia, cu excepţia situaţiei în care intervine suspendarea. Cercetarea disciplinară se poate prelungi cu cel mult 30 de zile, dacă există motive întemeiate care justifică această măsură.
(7) Acţiunea disciplinară poate fi exercitată în termen de 30 de zile de la finalizarea cercetării disciplinare, dar nu mai târziu de 2 ani de la data la care fapta a fost săvârşită.
___________
Art. 45indice1. a fost modificat prin punctul 3. din Lege nr. 24/2012 începând cu 25.05.2012.

Deci articolul a fost valabil doar in perioada iunie 2009(de la oug 59) - mai 2012(legea 24).
Intre timp Legea317 a mai fost republicata odata, dandu-se articolelor o noua numerotare.
multumesc. Atat au ametit legile astea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Egalitate in drepturi a oamenilor thermofur thermofur Buna ziua. Referitor la spetele cand un angajator formuleaza plangere penala impotriva angajatului si il concediaza pe angajat pentru acelasi motiv din ... (vezi toată discuția)
Actiune civila abuz in serviciu aidu aidu Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar. Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii ... (vezi toată discuția)
Declansarea actiunii penale ana6464 ana6464 Am doua neclaritati cu privire la punerea in miscare a actiunii penale : - conform art 9 din Cpr.pen actiunea penală se pune în mişcare [b]prin actul de ... (vezi toată discuția)