avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... secretara primariei nu vrea sa imi inregistreze cererea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

secretara primariei nu vrea sa imi inregistreze cererea

Lucrez in primarie, am fost sa depun cererea pentru concediul de odihna in secretariat. Secretara e o persoana complicata, ii place sa agaseze angajatii, ii place sa demonstreze putere. Sunt expus unui caz clasic de mobbing de tipul "stapan - sluga". Cand am venit sa depun cererea secretara mi-a spus: "..nu, nu, tu nu poti primi concediu de 20 de zile, tu esti debutant". Am fost la primar si am explicat omeneste situatia ca eu vrea sa imi folosesc concediul. Primarul e un om bun, nu cunoaste legile, a venit la secretara si a spus "doamna secretara, ce facem, omul vrea sa isi ia concediul", raspunsul a fost "nu poate, dansul e debutant". Simt ca undeva legea e calcata. In primul rand, cred, cererea depusa trebuie sa fie inregistrata si trebuie sa primesc un raspuns in scris; in al doilea rand, cred, dupa articolul 144 din Codul Muncii legea imi permite minimum 20 zile de concediu. Vreau sa imi rezolv problema eficient, cum pot face sa o oblig sa imi inregistreze cererea? Cred ca daca cererea o sa fie inregistrata problema e ca si rezolvata. Ea stie ca nu are dreptate si nu o sa imi ofere un raspuns in scris. Eu vreau sa imi iau concediul in mai, daca in termen de 30 de zile nu primesc raspuns, cred, legea zice, se considera cererea aprobata. Sunt un om civilizat nu vreau sa ma cert, dar nu vreau nici sa raman cu cererea in mana. Ce pot face?
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
ContSters355936, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters355936 , utilizator 11:23, 9 Aprilie 2015
Întradevăr, orice document ce dorește cineva a-l depune, instituția este obligată să-l primească. Totuși, dvs. lucrați acolo și veți mai lucra, deci trebuie să păstrați relații amiabile și cu colegii recalcitranți. Întrebați care sunt motivele de refuz și în ce lege se încadrează motivul refuzului.
Verificați dacă sunteți în limita legii privind intervalul de lucru prestat pentru a putea beneficia de concediu.
Mai pot exista și alte motive ale refuzului, ca de exemplu: să se creeze răgazul celor mai vechi de a-și face programarea concediului cu prioritate sau să vă facă luați concediul de odihnă numai parțial sau, poate, trebuia să anunțați cu mai mult timp înainte intenția dvs.

În extremis, puteți trimite cererea având scris în olograf acordul de principiu al primarului pentru interval și număr de zile, prin poștă, cu confirmare de primire

Succes!
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
im82, utilizator
gilgamesh a scris:

.... Eu vreau sa imi iau concediul in mai, daca in termen de 30 de zile nu primesc raspuns, cred, legea zice, se considera cererea aprobata. ... . Ce pot face?

Nu exista niciun text de lege care sa dispuna asa ceva.

Puteti depune o sesizare la primar sau, asa cum vi s-a mai spus, o puteti trimte prin posta recomandata cu confirmare de primire.
Multumesc mult pentru raspuns. Solutia sugerata de dvs. si de im82 este buna. Rezolva problema. O sa procedez asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mobbingul scg scg Cum poti demostra si anihila mobbingul profesional dirijat pe linie ierarhica? (vezi toată discuția)
Nelamurir concediu odihna BX BX M-am uitat peste Codul Muncii, Capitolul III - Concediile si as avea cateva nelamuriri: 1. In ce conditii se poate refuza o cerere de concediu odihna unui ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna aba1011 aba1011 Buna ziua in primul rand.Lucrez la o banca din aprilie 2008 si de atunci pana astazi nu am avut concediu de odihna.motivul a fost din partea lor ca am targhet ... (vezi toată discuția)